De dieren van Jacoline

Mijn dieren 

mijn dierenDeline heeft al een aantal keer geschreven onder ons nieuwe item Animals of Jade. Vandaag dacht ik dat ook maar eens te gaan doen. Ik ben namelijk ook heus besmet met het dieren virus. Wat heb ik ondertussen allemaal al voor dieren gehad? Een aantal konijnen, vogels, vissen, honden, een paard en tegenwoordig hebben we 2 katten, Sapa en Bob. Dat betekent dat we ook al het een en ander hebben meegemaakt met onze beesten en voor verschillende beslissingen hebben komen te staan. Ik probeer altijd realistisch te blijven. Het zijn dieren en ze kunnen zelf geen beslissing maken. Ze zijn van ons afhankelijk dus dat betekent dat wij als baas ook goed voor ze moeten zorgen. Ik versta daar onder niet lijden en een prima dierlijk bestaan. Is dat niet meer mogelijk, dan houdt het helaas op. Hoe moeilijk het ook is, maar uiteindelijk gaat het erom wat het beste is voor het beest en dat is niet altijd blijven dokteren.

Sapa

Zoals ik aangaf, hebben wij nu twee katten. Vroeger heb ik nooit katten gehad, maar ik ben echt gek op deze twee mafkezen. Katten zijn lekker eigenzinnig, hebben een eigen karSapaakter en doen vooral wat ze zelf graag willen. Ik hou er van! Hoe irritant het soms natuurlijk ook kan zijn. Sapa hebben we als kitten gekregen op mijn vorige werk. Daar was ze de kantoorkat. Samen met een andere collega ontfermden we ons over haar. Na een paar jaar hadden we toch het gevoel  dat ze het niet meer naar haar zin  had. Ze ging sproeien. Uiteindelijk is ze bij ons in huis terecht gekomen. Het is niet echt een sociale kat, ze heeft haar eigen gebruiksaanwijzing. Ga haar nou niet de hele tijd aaien als ze dat echt niet wilt, je krijg het absoluut te merken dat ze dat niet wilt. Sapa doet haar eigen ding en wij wonen bij haar. Ze wilt graag op tijd eten en zo af en toe regelt ze zelf de verse ingredienten… duiven, muizen, vleermuizen.. van alles heeft er al op de mat gelegen. Sapa is ondertussen alweer 8 jaar en een mooie gezonde poes. Ze kan enorm lief zijn en lekker op schoot komen liggen, maar het is ook een echte diva. Ze was het ook absoluut niet eens met de keuze een kitten erbij te nemen. Dat heeft ze ons laten weten. Als ze ‘s avonds lekker op schoot kruipt, kriebel ik nog eens tussen haar oren. Ze blijft mijn kleine toetie en ze is Senna’s eerste kat, dus zal ze altijd iets speciaals houden.

Sapa & Bob

Bob

Daarnaast hebben we Bob, tja wat zullen we daar over zeggen? Bob hebben we vorig jaar zomer gekregen via een collega van mijn vriend. Hij is een halve Britse korthaar, en dat wil eigenlijk zeggen..hij is onze sufferd. Het is een lekkere kroelbeer en een allemans vriendjKittense, eh behalve die van Sapa. Ondertussen is hij nu een jaar geweest en bijna groter dan Sapa. Hij wordt ook wel steeds ondeugender, maar is ook echt een beetje een ei. Wel zijn we natuurlijk trots als hij met een muis binnenkomt, want tja dat heeft even geduurd voordat het gelukt was. Oja, wel jammer dat hij die muizen dan weer loslaat en deze vervolgens over de bank lopen als je net lekker een boekje aan het lezen bent!!

Bob, mijn grote liefde, ik kan wel een boek over hem schrijven. Een leuke anekdote is wel het moment dat we hem kregen. We dachten eigenlijk dat het een poesje was. Dat zou ook leuk zijn voor Sapa, zo dachten we. Ze was wel de grootste van het nest. Ik had al jaren een grote liefde voor de naam Lola, dus na lange lijsten en discussies thuis wisten we het zeker; de naam werd Lola. Ik ging al snel met Lola naar de dierenarts voor de eerste checks. Later zal ik hier meer over schrijven en ben ik ook benieuwd naar jullie ervaringen. De dierenarts schreef Lola gelijk in het systeem in en bekeek haar nog eens goed. Ehm mevrouw u weet zeker dat het een poes is? Nou ja hoor, al heb ik natuurlijk niet echt ernaar gekeken. De dierenarts draaide Lola om: Verrassing, het is een katertje!!Bob! aahhhh nee en nu??? andere naam?? Jemig, thuis hebben we echt moeten wennen en hebben we nog lang Lola geroepen haha! Uiteindelijk waren we er wel uit, het werd Bob, omdat het zo’n Bobje is, of soms noem ik ook wel Bobbaliscious, omdat het een lekker knuffeltje is en hij zo uilig kan kijken.

Ik zal binnenkort wat meer over onze ervaringen met onze twee mutsen schrijven. Want we maken wat mee met die twee.

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *