DIY Dogtreats

Dogtreats; Heerlijke gezonde hondenkoekjes om zelf te maken!

Het is alweer even geleden dat ik een blogje geschreven heb. Simpelweg omdat me de tijd ontbrak. Mijn agenda stond vol met andere leuke activiteiten. Dat komt wel eens voor. En dan moet je soms keuzes maken in je leven. Dat betekent niet dat dit blog helemaal dood is gebloed. Integendeel! Deline en ik houden het altijd nog in leven en proberen overal inspiratie op te doen. Zo is Deline druk met haar oliën en heb ik er een nieuwe harige vriend bij. Ben je geïnteresseerd in de oliën die Deline aanbiedt, hou dan het blog in de gaten. Zij post regelmatig een boeiend blog over bepaalde topics en waar je de olie voor in kan zetten. Je kunt ook altijd contact met haar opnemen voor meer info, via het contactformulier, een pb via Facebook of stuur een mail.

Riff, de pup

Terug naar de orde van de dag. Want wij hebben er een huisvriendje bij, zoals ik al aangaf. Naast onze twee katten zijn we eindelijk overstag gegaan en hebben we er een puppy bij. Hij is sinds mei bij ons in huis en we zijn nu allemaal al verliefd op hem. Ok, het is wel veel werk en heeft ons al heel wat slapeloze nachten gebracht. Maar tijdens onze vakantie kwamen we er wel achter dat we hem tijdens de twee weken toch al erg aan het missen waren…. oeps haha! Hoe snel kan het gaan.

Onze pup hebben we Riff genoemd. Senna heeft deze naam verzonnen en geloof me dat was een flinke bevalling! Dagen hebben we met post-its op de tv gezeten. Allerlei namen zijn voorbijgekomen. We moesten hem namelijk allemaal leuk vinden en dat was een uitdaging! Maar Riff vonden we allemaal erg leuk. Hij komt niet veel voor, is lekker kort en krachtig en vooral stoer. Ok, onze hond is eigenlijk helemaal niet zo stoer. Maar zo lijkt het nog wel wat 😉

Wat voor ras is Riff? Eh tja, laten we dat ook maar gelijk uit de wereld helpen. Het is een grappige kruising. Zijn moeder is een Franse Bulldog. Dat was ook eigenlijk mijn wens, een Frans Bull. Maar in verband met de gezondheidsperikelen ben ik verder gaan zoeken, en stuitte op dit nestje via Marktplaats. Zijn vader is onbekend. Riff’s moeder is lekker aan de wandel gegaan en kwam zwanger thuis. ZIj is bevallen van 8 gezonde mooie pups met lange snuit, mooie rug en een knik in de staart. Er werd gedacht aan een Jack Russel van de buren. Maar aangezien Riff nu lekker doorgroeit, is dat echt geen optie. Hij is nu 5,5 maand en weegt 15kg. Ok, nee dat is echt geen Jack Russel geweest! Maar wat dan? Hij wordt regelmatig voor Stafford aangezien. Anderen zeggen weer dat ze een labrador erin zien. Tja, weet jij het? Ik hoor natuurlijk graag wat jullie erin zien. Qua gedrag zie ik ook zeker gelijkenissen met de bulldog. Een beetje lomp, veelvraat, eigenwijsje, en liever lui dan moe. Het is wel een enorme schat, super sociaal en gek met mensen, kinderen en andere honden. Ach ja, wat wil je dan nog meer?? Het is gewoon een leuke hond!

Riff & de poezen

Onze poezen blijven natuurlijk ook bij ons. Zij waren het eerste in dit huis, dus moet de pup af en toe even wijken voor de diva’s. Het was wel even wennen voor ze. Vooral de oudste diva heeft er soms wat moeite mee. Maar zoals zij ook aan onze Bob moest wennen, zal dit ook vanzelf goed komen. Zij is nu eenmaal een beetje autistisch. Bob is wat sneller gewend. Hij rent graag mee met de kleine wandelingen en vindt het nu al geweldig om Riff (onze hond) lekker uit te dagen door keihard langs hem te rennen. Ik maak me nog geen zorgen. Het fabeltje dat katten en honden niet naast elkaar kunnen leven, is wat mij betreft voorgoed de wereld uit. Bij Deline gaat dit natuurlijk ook al jaren goed. Wat je wel goed ziet, is dat de beesten beide andere lichaamstaal hebben. Dit wordt soms verkeerd geïnterpreteerd. Wil Riff graag spelen met Bob en springt hij in het rond, denkt Bob alleen maar: wat een drukteschopper, ga weg!

DIY Dogtreats

Ook hebben wij te maken met het warme weer. De beesten hebben daar soms wat meer last van dan wij. De katten zoeken hun weg wel. Zij zijn erg onafhankelijk en regelen het goed voor zichzelf. De hond is wat afhankelijker, dus die heeft onze hulp wat meer nodig om af te koelen. Zo hebben we al lekker wat zwemrondjes gemaakt. Daar geniet hij zo van, super gaaf om te zien. Maar wist je dat je ook geweldige dogtreats zelf kan maken? En dan lekker uit de vriezer zodat je ze gelijk verkoeling kan bieden. Na wat speurwerk op Pinterest ben ik vandaag weer eens ouderwets in de keuken gaan staan. Dat smaakte naar meer… dus ik zal zeker wat meer gaan experimenteren hiermee. Voor ons is de voeding van de dieren namelijk ook erg belangrijk. Jij wilt toch ook graag goed en lekker eten op je bord? Deline schreef hier ook al eerder over.

Vandaag heb ik deze hondensnoepjes gemaakt, Healthy Dogtreats. Maar je kunt eindeloos varieren, super gaaf! Ga jij ze ook maken voor jouw hond? Voor de katten heb ik ook al het een en ander gevonden. Dus ook deze zal ik binnenkort een keer maken en posten. Eerst maar eens wat leuke vormpjes scoren 🙂 vervelend, moeten we weer shoppen.

Riff vond de treats trouwens erg lekker! Hap-slik-weg waren ze. Dus ze liggen nu voorlopig even standaard in de vriezerlade, zodat ik altijd een leuke snack voor hem heb.


PS, voor de foto at hij ze echt te snel op, dus dat is helaas niet gelukt. Maar zoals je ziet, hij glimlacht ervan 🙂

Recept Pindakaasbanaan Dogtreats

Benodigdheden:

  • 1 cup pindakaas (zonder toevoegingen of extra zout)
  • 1 cup kokosolie
  • 1 banaan
  • Vormpje

Bereiding:

Pak een grote kom en voeg de kokosolie en de pindakaas toe. Omdat het warm weer is, is mijn kokosolie al gesmolten. Ook de pindakaas is lekker zacht. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je er voor kiezen om de olie en de pindakaas eerst in een pannetje te smelten. Dan kun je het daarna beter met elkaar mengen. Roer dit goed door elkaar. Voeg de banaan toe en prak deze door het mengsel heen. Er mogen best wat kleine brokjes in blijven. Wil je het helemaal glad, kun je het ook in de keukenmachine mengen. Pak een druk/sluit zakje en doe het mengsel in het zakje. Knip een hoekje eraf. Nu heb je je eigen spuitzak en kun je de vormpjes vullen met het mengsel. Ik heb een siliconenvorm gebruikt. De treats kunnen er dan zo uit gedrukt worden. Heb je geen vorm, dan kun je ook rondjes op bakpapier spuiten. Doe het geheel in de vriezer voor… uur. Als ze helemaal hard zijn, kun je ze eruit halen en in een druk/sluit zakje doen. Doe ze terug in de vriezer om te bewaren. Zo kun je je hond altijd even verwennen met een eigen gemaakte dog treat.

Dogtreats

De variaties zijn eindeloos; groente, vlees, yoghurt, fruit. Ze mogen eigenlijk best heel veel eten. Dat heb ik nooit geweten. Ook kun je kleine hondensnoepjes toevoegen. Daarnaast ben ik aan het experimenteren met de Kong. Riff vindt de bench nog niet zo leuk. Dus de Kong is dan een fijn hulpmiddel. Hier zal ik binnenkort ook meer over schrijven. Succes met het maken van je hondensnoepjes! Leuk tijdverdrijf voor in de vakantie. Maak ze samen met de kids. Hoe gaaf om ze later te verwennen met deze gezonde dogtreats!

Stuur je me de foto’s?

Liefs,

Jac & een pootje van Bob, Riff, & Sapa

 

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *