Powerboost mug cake…

Daar is hij weer, die heerlijke, gezonde en vooral makkelijke Mug cake. Deze keer een andere variant. Een beetje vreemd maar heel erg lekker!! Deze mug cake is heel voedzaam en heel geschikt als maaltijd vóór het sporten of voor een lange vermoeiende dag werken. Je krijgt een flinke powerboost door de banaan en de havermout.

 

Banaan-pinda Mug cake:_20150516_085103

1 ei

3 eetlepels havermout

1 kleine rijpe banaan

handje ongezouten pinda’s

1 eetlepel pindakaas

honing naar smaak (of stevia)

 

Breek de banaan in stukjes en doe die in een grote, magnetron bestendige beker, prak de banaan. Voeg daarbij het ei en de havermout toe en roer/prak alles tot een gladde pap. Doe de pinda’s in een keukenmachine om er kleinere stukjes van te maken, voeg die daarna aan het mengsel toe. Voeg tenslotte de pindakaas en honing of stevia toe en roer het wederom goed door. Zet de beker in de magnetron, ongeveer 2,5 minuut bij 900Watt.

 

Op de foto heb ik de cake gegarneerd met wat plakjes banaan, pindakaas en pinda’s. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen de honing niet toe te voegen aan het mengsel maar er overheen te doen als je cakeje klaar is.

Smullen maar weer!!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *