2 maaltijden met falafel

Heb jij dat nou ook altijd als je in de supermarkt staat? Wat moeten we vandaag weer eten? En wat zal ik dan morgen meenemen als lunch? Ik vind het altijd weer een hele puzzel. Je wilt het toch gezond en lekker tegelijk hebben? Ik wel in ieder geval, ik hou namelijk wel echt van lekker eten! Maar ik wil ook wel lief voor mijn lijf zijn, dus probeer ik daar altijd netjes op te letten. Dat gaat de ene keer beter dan de andere keer.

Vaak blader ik ‘s avonds door menig kookboek, kookblad of receptenwebsite om inspiratie op te doen voor het eten de dagen erop. Nu heb ik een mooi recept gevonden. De meeste ingrediënten gebruikte ik namelijk de dag erna voor een lekkere lunch. Dit beviel me super! Ik zal dus nog wel eens maken. De recepten vond ik deze keer in het boek 50 Days of Green Happiness.

 

Het diner: Aubergine – Linzensalade met falafel

Benodigdheden voor 2 porties:

2 aubergines

klein beetje zout, peper en oregano

300 gram linzen (gekookt of uit pot)

4 falafel balletjes

100 gr veldsla

200 ml soya yoghurt

1/2 komkommer(geraspt)

sap van 1/2 citroen

dille

2 teentjes knoflook (geperst)

Bereiding:

Snijd de aubergines in plakken. Zet de grillpan op het vuur en grill de aubergines aan beide kanten bruin. Ik heb er zelf een klein beetje olijfolie op de aubergine gedaan met wat zout en peper en de oregano.

Verwarm de linzen in een pannetje. De falafel balletjes kun je koud eten. Ik vind het lekker om ze even te bakken in een koekenpan met wat zonnebloemolie. Ik heb het hele bakje alvast gebakken. De andere helft bewaar je voor morgen.

Beleg een bord met de veldsla, aubergine en linzen. Leg hierop een paar balletjes. De rest doe je in de koelkast voor morgen.

Maak een tzatziki van de soyayoghurt, komkommer, citroensap, dille, knoflook, zout en peper. Serveer dit samen met de aubergine/linzen salade. Heb je over van de tzatziki, bewaar dit ook voor morgen. Aubergine linzensalade met falafel

 

De lunch Mais Tortilla wraps met Falafel: 

Met de falafel balletjes kun je de volgende dag een heerlijke lunch maken. Dit doe je zo.

Benodigdheden: 

4 kleine mais tortillas

zelfgemaakte tzatziki

1 zakje gemengde sla (of veldsla als je nog over had)

1 handje rode kool

4 tomaten

8 falafelballetjes

Bereiding:

Smeer de tortillas met de tzatziki. Beleg de wraps vervolgens met de sla. Snijd de tomaten in plakjes, let deze op de wraps en rol daarna de falafel balletjes erin. Helaas was mijn foto van deze tortillas mislukt, erg jammer want ze smaakten heerlijk!
Zo heb je twee maaltijden die echt heel erg lekker zijn, makkelijk te maken en ook nog eens gezond. Heerlijk toch? Ga jij ze ook maken?

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *