Amandel Kokos Granola

Zelf granola maken is het allerlekkerste, vinIMG_3064d ik persoonlijk. Meestal is dat eigenlijk met alles. Deline heeft wel eens geblogd over een granola uit pak en die is ook wel echt heel goed. Ik koop die zelf ook wel eens. Ideaal voor de drukke periode. Maar ik vind zelf maken ook gewoon leuk. Je huis ruikt er lekker van en het is een heerlijk ontbijt. Je hebt zelf goed in de  hand wat je erin doet qua stoffen, dus altijd gezonder. Deze keer heb ik een amandel kokos granola gemaakt, gebaseerd op een recept van Heavenlynn Healthy! Met granola kun je natuurlijk veel kanten op en eindeloos varieren. Dit is wel een favorietje hoor. Ga jij hem ook een keer maken? Zo maak je  de amandel kokos granola!

Recept Amandel Kokos Granola

Benodigdheden Amandel Kokos Granola

 •  2 cups havermout
 • 1 cup quinoa vlokken
 • 1 cup gierst
 • 2 eeetlepels lijnzaad
 • 100 gr amandelen
 • 50 gr hazelnoten
 • 2 eetlepels kokos
 • 3 eetlepels agave siroop
 • 3 eetlepels kokosolie
 • 2 eetlepels kaneel
 • een klein beetje kokosbloesemsuiker

Bereiding Amandel Kokos Granola

Verwarm de oven voor op 180gr. Hou in de gaten dat je  granola snel kan verbranden. Heb je dus een oven die snel erg warm wordt, dan moet je deze iets lager zetten. Dat is soms een beetje experimenteren.

Doe de amandelen en de hazelnoten (of andere noten zoals pecan) in een foodprocessor of keukenmachine. Vermaal ze wat kleiner, maar zorg wel dat je nog stukjes noot ziet. Je moet ze wel kunnen blijven zien in de granola. Doe alle droge ingredienten in eeIMG_3068n kom en hussel door elkaar.

Zet een klein steelpannetje op het vuur en smelt de kokosolie. Voeg daar de kaneel en de siroop aan toe. Voor de smaak kun je nog een klein beetje kokosbloesemsuiker toevoegen. Roer tot alles is gesmolten, maar wees op tijd want het kan aanbranden. Dus zorg dat je het op tijd van het vuur haalt. Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op. Voeg aan het noten-havermout mengsel de kokosolie toe en mix alles goed door elkaar. Spreid het mengsel uit op het bakpapier. Doe de bakplaat in de oven voor ongeveer 25 minuten. Na ongeveer 10 minuten check je granola en roer alles even door elkaar. Houd het geheel goed in de gaten en hussel af en toe door elkaar. Haal het uit de oven voordat het verbrand. Laat het geheel afkoelen en bewaar de granola in een pot, een weckpot bijvoorbeeld. Lekker met amandelyoghurt of soja yoghurt.

Wat zit er nu eigenlijk allemaal in deze granola? Zoveel gezonde stoffen, dat je er best wat van mag eten! Zoals ijzer, magnesium, Vitamine B1, B2, B3, B5 en zink. Voeg er lekker fruit aan toe en je hebt een superfood ontbijt. Zo kun je de dag wel aan!

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *