Avocado met rivierkreeftjes of garnalen

Ik ben dol op avocado, en ook op rivierkreeftjes en garnalen. En gelukkig is deze combinatie met het dieet wat ik niet volg erg goed te combineren!!

 

40E8273E-9A51-42DC-8A40-381A8CF321B4-1559-0000011A9F88AA28Deze vrucht (jaaa… avocado is een vrucht en geen groente) bevat ‘goede’ vetten, namelijk enkelvoudig onverzadigde vetten. Deze hebben een gunstig effect op je cholesterol. Daarnaast zijn avocado’s vezelrijk. Ideaal voor je spijsvertering en voor het stabiel houden van je bloedsuikerspiegel. Daarnaast is het ook nog een vitaminebom. Een avocado is rijk aan vitamine B, vitamine C, vitamine E en het moeilijk te vinden vitamine K dat helpt bij de opbouw van sterke botten. Ook bevatten ze o.a. de mineralen kalium, magnesium, koper, foliumzuur en ijzer. Een avocado bevat ook nog eens ongeveer 4 gram eiwit. Dit is meer proteïne dan in andere vruchten. En suikers, die zitten er bijna niet in. Een halve avocado bevat maar 0.2 gram suiker! En dus zeker heel erg goed in te passen in een koolhydraatarm dieet.

 

Geef je een etentje? Dan is dit recept ook een super lekker en leuk te serveren voorgerecht. Hier komt ie!!

 

Ingrediënten

 • 1 avocado
 • 1 el bosui
 • ⅛ of meer komkommer
 • ½ el mayonaise (zaanse)
 • handje verse dille of 1 tl gedroogd
 • 2 tl citroensap
 • peper en zout
 • 50 gr rivierkreeftjes of hollandse garnalen
 • plukje peterselie

 

Bereiding

 1. Schil de komkommer, halveer en verwijder de zaadjes met een lepeltje. Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  Snijd de bosui in ringetjes en hak de dille fijn. Meng dit met de mayonaise en de citroensap.
 2. Spoel de avocado’s even af en verwijder het stickertje. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees uit de schil en bewaar de schil als bakje voor het serveren. Snijd het avocadovruchtvlees in blokjes.
 3. Schep de stukjes avocado door het komkommer-ui-mengsel. Zorg dat je het niet helemaal prakt. Proef en breng op smaak met peper en zout.
 4. Schep het mengsel terug in de halve avocadoschillen en leg er een lekkere lading rivierkreeftjes en wat plukjes peterselie op.

207539DE-882A-46E8-8243-0087E9582136-1559-00000118C8DBA3B7

Zo simpel en zo lekker!! Eet smakelijk allemaal!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *