Bananenbrood a la Green Happiness

Bananenbrood a la Green HappinessHeb je een lekker weekend gehad? Wij hebben lekker de boel opgeruimd in huis. Daar was het wel even tijd voor. Dan is ook je hoofd weer opgeruimd. Daarnaast hadden we ook veel tijd om samen te kokkerellen. Zo leuk om van alles te maken en vooral daarna lekker te eten! Zondag was het zelfs pyama dag (en daar ben ik echt niet goed in) en hebben we de hele dag lekkere hapjes gemaakt en gegeten!

Omdat vandaag de werkweek weer is begonnen, proberen we nu weer een beetje op te letten met wat we eten. Daarom heb ik zondag een bananenbrood gemaakt. Nu kennen jullie deze van ons wel. Ik maak graag het bananenbrood-recept van Deline, echt 1 van mijn favorieten. En al had ik nu overrijpe bananen liggen, waar echt iets mee moest gebeuren, eieren had ik niet meer. Tja, wat nu?! In het digitale boek van 50 days of Green Happiness stond ook een recept van een bananenbrood, zonder eieren! Ik ben het gaan maken en heb het een klein beetje aangepast. Ik deel hem vandaag met jullie en hoor graag ook welke jullie het lekkerste vinden! Probeer hem eens uit. Het is een heerlijk tussendoortje en zeker ook gezond. Doe er eens wat amandelpasta op, zelfgemaakt of uit pot. En je zult veel minder trek hebben in dat koekje!

Zo maak je het bananenbrood.

Recept Bananenbrood Green Happiness

Benodigdheden:

200 gr biologische tarwemeel of speltmeel
3 overrijpe bananen
200 gr dadelsBananenbrood
100 ml plantaardige melk (soya of amandel)
3 theelepels kaneel
3 theelepels cacao
1 theelepel vanille
1 theelepel bakpoeder
100 gr gemixte noten (ongezouten)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160gr C. Pak een cakebakblik en bekleed het alvast met bakpapier. Ben jij daar ook zo’n fan van?

Voeg het meel, kaneel, cacaopoeder, en het bakpoeder bij elkaar in een grote kom en roer goed door elkaar. Doe de dadels in een keukenmachine en vermaal ze. Voeg de melk toe en meng het goed door elkaar. In het recept van de Green Happiness staat dat de bananen apart geprakt moet worden, maar ik heb ze gewoon in de keukenmachine toegevoegd. Tevens heb ik daar wat noten aan toegevoegd. Voeg dit mengsel toe aan het meelmengsel en vermeng alles goed met elkaar. Het is een wat stug beslag dus pak een goede sterke lepel en roer het geheel goed doorelkaar.

Doe dit beslag in het bakblik en bak het af voor ongeveer 50-60 min. Prik met satéprikker of het brood na 50 min al gaar is.

Ik heb zelf de cacao en de noten toegevoegd, omdat dat mij wel lekker leek. Ook staat er in het recept dat je wel 4 bananen nodig hebt, maar ik had er zeld maar 3. Al waren het wel grote bananen. Speel zelf ook een beetje met de ingredienten en maak er een heerlijk brood van!

Wat ik ervan vond?

Ik vond het een lekker brood. Het is heel compact, waarschijnlijk mis je een beetje de luchtigheid van een eitje. Maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dat nu niet echt gemist heb en dat het echt een goed vullend brood is. Vooral met amandelpasta vind ik het erg lekker! Of maak zelf je notenpasta en neem het mee naar je werk als snack. Daar kun je de dag wel mee doorkomen.

Eet smakelijk en veel bakplezier!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *