Bloemkoolrijst met garnalen

Het is uit met de pret, de teugels moeten aangetrokken worden. Dat iets te dikke lijf moet de deur weer uit. Dus heb ik het detox programma er weer bij gepakt en ben ik op zoek gegaan naar wat gezonde recepten die wat weg hebben van ons detox programma. Ik ben wel op zoek gegaan naar wat makkelijkere recepten. We hebben ten slotte een druk gezin en tijd om uren in de keuken te staan heb ik niet. Of nou ja, ik heb er eigenlijk gewoon geen zin in.

 

Een recept wat ik tegen kwam op pinterest moet ik met jullie delen, en wel nu, nog voor ik het gemaakt heb. Ik ben gek op garnalen en bloemkoolrijst is iets wat we met de detox zeer regelmatig hebben gebruikt. Heerlijk vind ik dat! Wie probeert het recept met me mee?? Komt ie:

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 gram gepelde garnalen
  • 300 gram bloemkool of kant en klare bloemkoolrijst van de Appie
  • 100 gram peultjes
  • 50 gram taugé
  • 1 lente uitjes
  • 1/2  ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/4 rode peper
  • 1/2 cm gember
  • 1 tl kerriepoeder
  • 1/2 tl korianderzaad of gemalen koriander
  • 1/2 tl sambal (of meer als je van pittig houdt)
  • scheut ketjap
  • Handje koriander
  • Peper en zout
  • Olijfolie

bloemkoolrijst met garnalen

Bereidingswijze:

  1. Heb je kant en klare bloemkoolrijst gekocht sla deze stap dan over. Anders begin je met het maken van de bloemkoolrijst. Was de bloemkool en dep hem droog. Rasp de bloemkool met een grove rasp of maal het fijn in je keukenmachine.
  2. Pel en snipper de ui en hak de knoflook, de rode peper (zonder zaadjes) en de gember fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
  3. Voeg de garnalen toe en bak deze rondom aan. Ze zijn klaar als ze roze zijn. Breng ze op smaak met een beetje zout en peper en haal ze uit de pan. Dek ze af met aluminiumfolie.
  4. Plet het korianderzaad in een vijzel, heb je gemalen koriander dan sla je deze stap over. Voeg de koriander samen met de kerrie en de sambal bij de uien. Fruit kort aan. Voeg eventueel nog een scheutje extra olijfolie toe.
  5. Voeg de peultjes toe en bak deze rondom aan. Voeg nu ook de bloemkoolrijst toe en bak dit mee. Voeg tenslotte de taugé toe en roer nogmaals om. Dit duurt nog geen 5 minuten bij elkaar.
  6. Breng de bloemkoolrijst op smaak met ketjap en naar wens nog wat peper en zout.
  7. Voeg de gewokte garnalen toe en schep het geheel nogmaals om. Garneer de bloemkoolrijst met wat ringetjes lente ui en wat verse koriander.

 

Eet smakelijk!!

 

de foto heb ik, omdat ik het recept nog niet zelf heb gemaakt, gepikt van pinterest, ssstttttt.. Mijn variatie komt zodra ik het uitgeprobeerd heb uiteraard op Facebook te staan.♥

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *