Choco snackballetjes

Ik probeer elke week wel een recept uit. Het ligt eraan waar ik het vind, soms is dat op facebook, soms op twitter, via de aNotenmixllerhande, of via een blog! Ook heb ik diverse kookboeken en die lees ik ook regelmatig door voor nieuwe inspiratie. Ik vind het zo leuk om nieuwe dingen uit te proberen en te proeven. Daarbij zeg ik  ook eerlijk, dat het echt niet altijd lukt hoor! Er beland ook regelmatig wel eens wat in de vuilnisbak. Maar ach, dat hoort er dan ook bij. Daar leer je weer van.

 

Vorige week heb ik jullie al laten zien dat ik iets lekkers aan het maken was in de keuken. Heb je enig idee wat het was? Met een paar simpele ingredienten heb ik iets heerlijks gemaakt,  choco snackballen. Op de website van Rens Kroes had ik namelijk het recept van deze  overheerlijke snackballetjes gevonden Deze heb ik nu  standaard in de koelkast liggen en kun je heerlijk verantwoord  van snoepen. Altijd beter dan gewoon snoepen natuurlijk. Je kunt ze ook invriezen. Nu heb ik dat zelf niet geprobeerd, dus ik weet niet hoe ze uit de vriezer komen. Maar het schijnt goed te kunnen.  Voor een regenachtige dag als vandaag zijn dit leuke receptjes om uit te proberen!

Nog een tip, koop dadels zonder pit. De pitten van dadels zijn echt keihard en is echt niet fijn als je daar per ongeluk op bijt.

 

Wat heb je nodig voor de snackballetjes?

200 gram dadels

170 gram verschillende noten

60 ml kokosolie (gesmolten)

2 el rauwe cacao

1 el chiazaden

kokosrasp

 

Hoe maak je de snackballen?Choco snackballetjes

Bij verse dadels, laat de dadels voor 15 minuten in water weken. Doe de rest van alle ingrediënten in de blender of keukenmachine en mix alles goed fijn. Doe vervolgens de dadels erbij en mix nog een keer. Schep daarna alles in een kom en laat het 10 minuten staan.

Maak er vervolgens balletjes van. Daarna kun je  ze in de kokosrasp rollen. Leg ze in de koelkast voor ongeveer een uur, zodat ze steviger worden. Ze zijn klaar om gesnackt te worden. Jummmmmmmmmmmmmmmmmm lekker snoepen dus!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *