Chocolade Granola

Granola hebben we al vaker gemaakt. Wat heb je daar toch veel verschillende variaties in. Voor mij blijft het belangrijkste dat er geen geraffineerde suikers aan toegevoegd zijn. Vooral omdat ik suikers al zo moeilijk vind om vanaf te blijven. Dus als mijn ontbijt lekker en gezond is, is dat al een win-win voor mij. Een van mijn favoriete granola’s is wel de Goop Granola en deze maak ik echt nog regelmatig. Het is eigenlijk ook zo gebeurd en vind ik persoonlijk echt het lekkerste ipv uit de winkels. Al hebben we ook al eens eerder getest welke optie je het beste kunt kopen als je even geen zin of tijd hebt om te kokkerellen. Want natuurlijk die zijn er ook. Dit kun je hier nog eens nalezen.

Dit recept heb ik van Eat Pure Love. Ik heb het een klein beetje aangepast, met de ingredienten die ik lekker vind en wat ik nog in huis had. Dat is altijd makkelijk met zelfgemaakte granola, je kunt het zelf natuurlijk aanpassen. Wil je een glutenvrije versie? Dat kan zeker, gebruik dan glutenvrije havermout.

Recept Chocolade Granola

Benodigdheden Chocolade Granola

250 gr (glutenvrije) havermout

50 gr gierst

2 eetlepels lijnzaad

80 gr kokosvlokken

20 gr kokosrasp

150 gr gemixte noten

150 gr amandelen

100 ml kokosolie

75 ml agave siroop of honing

50 gr cacao

1 tl vanille-extract

een snufje zout

Bereiding Chocolade Granola

Verwarm de oven voor  op 150 gr. Meng de havermout, gierst, kokosvlokken, kokosrasp en lijnzaad in een kom. Hak de noten in een keukenmachine fijn en voeg deze ook toe. Meng alles goed door elkaar. Voeg als laatste de cacao toe en meng het geheel nog eens goed door elkaar. Smelt de kokosolie au bain marie (kom op een pan met water). Voeg aan de gesmolten kokosolie de agave siroop, de vanille en een beetje zout toe. Roer dit mengsel snel door het havermout-mengsel. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hieroverheen. Bak de granola in een half uurtje in de oven. Hou het geheel goed in de gaten, Af en toe even roeren. Leuke bijkomstigheid, je huis zal heerlijk ruiken!
Lekker met de Alpro Mild&Creamy Kokos en wat fruit! Wat een heerlijk ontbijt heb je dan. Daarbij is het ook nog eens heel gezond. Zoals: In cacao poeder zit er oa vit A, vit C, calcium, ijzer, magnesium, vit B12, vit D. Havermout is goed voor spijsvertering en is glutenvrij. Lijnzaad bevat omega 3 en 6, vitamine B1 en 2, calcium, magnesium, zink en kalium. Kokos bevat vit A, C, B12, B6, calcium, ijzer en magnesium. Teveel om op te noemen dus! Zoals je ziet, het is echt niet veel werk. Even mengen met elkaar en in de oven. Klaar is kees. Ga je ook aan de slag? Fijne dag, met dit ontbijt kun jij de dag aan!

Facebooktwittermail

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *