Chocolade havermout

Goeiemorgen! Heb je al ontbeten? Sta je weer op en ben je snel een boterham met pindakaas of nutella aan het smeren? Wacht, dat kan anders en gezonder! Vaak hebben we in de ochtend weinig tijd door kindjes of werk of sport. Daarom ben ik altijd op zoek naar snelle gezonde ontbijtjes en dit was weer een topper!

Ik ben fan van kleine gezonde ontbijtjes en nog beter, waar je niet veel werk aan hebt! Deze keer heb ik de chocolade overnight havermout uitgeprobeerd. Super handig, je zet alles ‘s avonds klaar en de volgende ochtend haal je het uit de koelkast en klaar! Deline heeft ook al eens eerder een overnight havermout gemaakt, dit recept lees je hier.

Deze optie is met cacaopoeder en pindakaas, hiermee heb je gelijk een berg energie binnen! Een goede optie voor een sportieve dag of een intensieve werkdag. Zo maak jij het ook.

Recept chocolade havermout

Benodigdheden chocolade havermout

1/3 cup griekse yoghurt of kwark, wil je vegan gebruik dan de plantaardige yoghurt van Alpro
1/2 cup havermout
2/3 cup amandelmelk
1 eetlepel chia zaad
1/2 theelepel vanilla extract
2 eetlepels pindakaas (bijv 100% pindakaas)
2 eetlepels cacao poeder
Klein beetje zout
0-2 eetlepels honing, afhankelijk hoe zout je het wilt

Bereiding chocolade havermout

Pak een pot die je kunt afsluiten en voeg alle ingredienten toe. Mix het door elkaar en sluit het af. Zet het voor minstens 4u in de koelkast maar nog beter is een nachtje. De volgende dag kun je het gelijk eten!

Eet smakelijk! Zo kun jij de dag weer helemaal aan!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *