Chocolade ontbijt havermoutcupcakes

Chocolade ontbijt havermoutcupcakes….. Zo dat is een hele mond vol. Ik zag ze op mijn favo social media Pinterest staan en dacht: jaaaa deze moet ik maken! Ze zien er mooi uit, ze zijn lekker en je kunt ze ook nog eens makkelijk meenemen. Ik hou van makkelijk en snel, vooral bij ontbijten. Dit is dus een mooie optie voor mij. Het recept is origineel van de website chocolate covered Katie, een leuke website met veel verschillende recepten. Hier ga ik nog wel eens wat van uitproberen!

Het blijft voor mij een uitdaging om leuke en gezonde recepten te vinden. Nu is dit weer een veganistisch recept. Niet dat ik perse vegan wil worden of zijn, maar het voelt wel uitdagend. Hoe kun je toch lekker bakken zonder eieren, boter en melk. Dat zijn vaak toch basis ingredienten. Hoe verder je je erin gaat verdiepen, hoe meer leuke en interessante recepten je tegenkomt. Dit is er 1 van. Voor de liefhebbers, 1 cupcake bevat slechts 84 calorien. Al zegt mij dit heel weinig. Ik heb niets met calorien tellen en geloof er ook niet in. Je kunt stevia gebruiken om de cupcakes te zoeten. Dan zou het gerechtje ook nog eens suikervrij zijn, wat ik interessanter vind. Ik heb geen stevia gebruikt, alleen natuurlijke suikers zoals banaan en honing. Ben je al nieuwsgierig? Zo maak je ze. 

Benodigdheden chocolade ontbijt havermoutcupcakes

1 1/4 cup banaan, 300 gram ongeveer gestampt

2 1/2 cup havermout 200 gr

Mespuntje stevia of pure honing

2/3 cup water

2 1/2 eetlepel kokosolie

1 1/2 theelepel pure vanille

1/2 theelepel zout

1/4 cacao poeder

Chocolade chips of pure chocolade in kleine stukjes gehakt; voeg gerust andere favoriete ingredienten toe zoals nootjes, rozijnen

Bereiding chocolade ontbijt havermoutcupcakes

Verwarm de oven voor op 180 graden C. Pak een cupcake bakblik en leg alvast de vormpjes in het blik klaar. Pak twee schalen. In de ene schaal voeg je alle droge ingredienten toe en in de andere alle natte ingredienten (inclusief banaan) toe. Daarna kun je alles in 1 schaal toevoegen en door elkaar mengen. Met een lepel kun je het mengsel in de cupcakes scheppen en druk het aan zodat er een mooi compact cupcakeje ontstaat. Bak de cupcakes 20 minuten. Daarna zet je de oven uit, maar laat je de cupcakes nog wel staan in de dichte oven. Dit ongeveer 10 minuten. Zo zullen de smaken veel intenser worden. Eet je de cupcakes niet gelijk? Dan kun je ze ongeveer een week in de koelkast bewaren of een maand of 2 in de vriezer! Dan heb je altijd een snel ontbijt bij de hand. Handig!

Eet smakelijk!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *