De Bounty Lolly;

Bounty Lolly Zoals jullie al hadden kunnen lezen, hebben wij een heerlijke vakantie gehad. Ik probeer elke dag nog even na te genieten daarvan. Helaas is de vakantie nu wel echt voorbij en is deze week ook de arbeid weer begonnen. Ach, ook wel weer leuk  natuurlijk! Lekker bezig zijn. Omdat het werk weer is begonnen, hebben we thuis ook besloten even weer goed en gezond te eten. Want zo’n vakantie is natuurlijk heerlijk, maar het “gezonde” eten schiet er vaak wel een beetje bij in. In  Spanje hebben we heerlijke tapas en pinxos, gefrituurde calamari, chorizo en lekkere kaasjes gegeten. Tja, dan wordt het een beetje lastig om overal  op te letten en eerlijk, het is ook vakantie. Ik vind dat het  dan ook mag. Ik wil er ook niet te strikt in zijn, je moet ook kunnen genieten.  Maar van al die witte stokbroodjes met nutella en chocolade croissantjes zit ook wel een nadeel. Ik merk dat namelijk gelijk aan mijn stoelgang. Dus er moest wat gebeuren.

Daarom het besluit om mee te doen met de 50 days of green happiness. Ik heb niet de zomereditie, maar het eerste boek van de dames, net zoals Deline. Ik heb dit weekend alle boodschappen in huis gehaald en ben gisteren begonnen. Omdat Deline al een hele  mooie evaluatie van de eerste week heeft gegeven, zal ik jullie niet met dezelfde bevindingen vermoeien. Ik ben immers nog maar net begonnen. Ik merk wel dat ik de hele avond in de keuken sta om het ontbijt en de lunch voor de volgende dag klaar te hebben, zodat dit mee kan naar werk. Of ik dat 50 dagen ga volhouden, weet ik nog niet. Maar ik ga in ieder geval op de voeding letten en probeer zoveel mogelijk het programma te volgen.

Wat mij wel leuk leek, is om een recept te geven uit het boek dat nu al een echte favoriet is bij velen; de Bounty Lolly. We zullen niet te veel prijs geven, want het is leuker als je de receptjes zelf ontdekt wanneer je het programma volgt. Toch wil ik jullie deze niet onthouden; namelijk de Bounty Lolly; een heerlijke gezonde snack.

 Benodigdheden Bounty Lollyin de keukenmachine

De Bounty Lolly; het recept

Benodigdheden (voor 12 lollies):

 • 6 eetlepels kokosrasp (+ extra om in te rollen)
 • 70 gr havermout
 • 4 eetlepels kikkererwten
 • 7 medjoul dadels
 • 2 eetlepels citroenrasp
 • snufje zout
 • sap van een halve uitgeperste citroen
 • 3 eetlepels ahornsiroop (of honing)
 • 100 gr pure chocolade
 • extra: voor de topping kun je zelf nog wat toevoegen. Zo heb ik wat pistachenootjes en gemengde nootjes gehakt. Maar je kunt ook denken aan rozijntjes, cacaonibs, gojibessen etc.

Bereiding:

 1. Doe alle ingredienten (behalve de topping en de chocolade) plus 6 eetlepels water in een mengkom van de keukenmachine. Meng alles door elkaar met de keukenmachine of met een staafmixer tot een glad mengsel.
 2. Rol het mengsel met je handen tot 12 gelijke balletjes en daarna door de extra kokos. Deze kun je dan in de vriezer zetten voor ongeveer 10 minuten.
 3. Smelt ondertussen de chocolade au bain marie.
 4. Haal de balletjes na 10 minuten uit de vriezer en druk ze plat met een lepel.
 5. Dip de balletjes met een vork in de gesmolten chocolade aan 1 kant en strooi je favo topping erover. Doordat de lolly al koud is, stolt de chocolade snel.
 6. Bewaar de bounty lolly afgedekt in je vriezer, zodat je steeds 1 eruit kunt pakken.

Succes met snoepen!

Bounty Lollies

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *