De vegetarische groenteschijf

Af en toe is het gewoon leuk om wat uit te proberen. Dat kan de ene keer goed uitvallen en de andere keer wat minder. Ach, dan weet je dat ook weer en neem je de volgende keer wat anders. Deze keer had ik zin in een vegcouscous met groenteschijfetarische dag. Dan kun je natuurlijk zelf iets bij elkaar maken, zoals de bietenburger of de spinazieburger die we al eens hadden gemaakt. Ik had daar niet zoveel zin in dus op naar de supermarkt. Bij het vegetarische vak aangekomen kun je tegenwoordig kiezen uit tal van producten. Van hamburgers tot falafel. Het merk Tivall heeft van alles voor je gemaakt, dus dat maakt het wel heel makkelijk. Ik koos voor een vegetarische groenteschijf. Daarbij heb ik een lekkere kruidige couscous gemaakt, waarvan ik het recept hieronder nog uitschrijf. Het is gebaseerd op het recept van Albert Heijn.

 

De vegetarische groenteschijf van Tivall

In het vegetarische koelvak vind je o.a. de vegetarische groenteschijf. Een bron van proteine en een bron van vitamine B12 en ijzer staat er op het etiket. Ok, dat klinkt al veelbelovend. De groenteschijf is niet vegan, want er is eiwit gebruikt. Dus hou daar rekening mee als je graag vegan wilt eten. Voor wie gewoon een goed alternatief voor vlees wilt, is dit wel een prima product. Er zit onder andere wortel, mais, ui en rode paprika in. Tevens zit er een krokant laagje omheen van paneermeel. De schijf is heel makkelijk te bereiden.

groenteschijf

Doe een beetje boter of zonnebloemolie in de pan. Bak de vegetarische groenteschijf aan beide kanten op zacht vuur. Anders brandt de schijf heel snel aan. Binnen 6 minuten is de schijf gaar.

Wat vind ik van de vegetarische groenteschijf?

De korst van de vegetarische groenteschijf is lekker knapperig en mooi bruin van kleur. De binnenkant is zeker smaakvol. Ik was bang dat het wat smaakloos zou zijn, maar dat is zeker niet het geval. Je proeft de groente ook. Al met al een lekker alternatief en zeker in combinatie met de couscous een blijvertje! Hieronder vind je het recept van de couscous. Ga jij het ook een keer uitproberen?

Recept Kruidige couscous met vegetarische groenteschijven

BenodigdhedenGroenteschijf met couscous

400 gr couscous

1 ui

olijfolie

1el gemalen komijn (djinten)

3 el rozijnen

2 vegetarische groenteschijven

1 zak Marokkaanse wokgroente

Bereiding

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 5 min. Bak de wokgroente mee in de pan. Voeg de komijn en de rozijnen toe en bak 2 min. mee. Schep de couscous door het mengsel.Verhit ondertussen olie in een andere koekenpan en bak de groenteschijven in ca. 6 min. gaar, keer regelmatig.

Verdeel de couscous over de borden en leg de groenteschijf erbij. Eet smakelijk!

 

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *