De week van de pauzehap

Deze week kregen we een mail van school; het is de week van de pauzehap. Dat is leuk. De kinderen werden meegenomen in allerlei proeverijen en kregen verschillende opdrachten mee naar huis om verschillende pauzehapjes mee naar school te nemen. In groep 5 werden er ook verschillende filmpjes laten zien, zodat de kinderen gelijk meer leerden over gezonde voeding.


De week van de pauzehap wordt (natuurlijk) gesponsord door de AH, dus ook in de winkel lagen er mooie kant en klare hapjes om mee te geven. Op de website Ik eet het beter kun je als docent en als ouder meer info vinden.

Wij mochten met de vrijdag-pauzehap aan de slag, omdat Senna dan bij ons is. Het leuke van de vrijdag is dat het een gezond feestje mocht worden. Tja wat ga je dan eens maken? Daar heb ik wel even over na moeten denken. Hoe pakken we dat nou eens aan? Aan de hand van de poster en de schijf van vijf kwam ik als eerste op het bananenbrood. Dit bakken we natuurlijk lekker zelf. Er zitten noten, dadels en bananen in, dus dan heb je al drie onderdelen te pakken! Een topper zo gezegd. Ik heb dus deze week een bananenbrood gemaakt, volgens ons recept. Die vind ik dan toch het lekkerst. Ook heb ik een doos vers fruit gekocht. Het idee was om van de stukjes fruit een fruit saté te maken. Dat ziet er dan gelijk gezellig uit.

Donderdagavond heb ik samen met Senna in de keuken gestaan. We hebben de cake met vormpjes uitgestoken, zodat we hartjes en sterrencake hadden. En Senna heeft zelf haar favoriete fruit uitgekozen en daar saté van gemaakt. Dat maakt haar gelijk lekker bewust van wat ze maakt en ze vond het nog leuk ook. Haar lunchbox zag er echt gezellig uit met gezonde hapjes. Ik ben benieuwd naar de reacties en wat de andere kindjes hadden. Altijd leuk om elkaar te inspireren! Mocht je nog inspiratie zoeken, Deline heeft ook een keer een leuk blog geschreven over gezonde traktaties. Daar kun je ook leuke hapjes vanaf halen! Succes!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *