Detox

Detox, hoe gaat het nu…

We zitten nu in de derde week na de Detox challenge die we gedaan hebben. Gisteren heb ik in onze besloten groep de vraag gesteld; Welk effect heeft de Detox op jullie dagelijks leven gehad? Heb je je eetgewoonten aangepakt? of zak je langzaam weer terug in de oude.

 

Detox

De reacties waren geweldig! We wilde graag bereiken dat men meer zou gaan denken aan “verslavingsfactoren” in hun eten. Cafeïne, suiker en ook alcohol. Het leuke is dat bijna alle deelnemers minder koffie drinken of cafeïne vrij, ze proberen zo min mogelijk suikers te gebruiken en pakken af en toe nog een wijntje in plaats van dagelijks. De cola en de chips blijven bij iedereen staan en vinden ze simpel weg niet lekker meer. Die missie is dus geslaagd! Verder is bijna iedereen een stuk bewuster van hun eetgewoonten en kookt bijna alleen nog maar met verse producten. Uitzonderingen daar gelaten. Je moet jezelf natuurlijk af en toe lekker kunnen verwennen.

 

image

 

Een van de mannelijke deelnemers is tijdens de Detox 6 kilo afgevallen, door bewuster te gaan eten na de challenge is hij inmiddels 9 kilo kwijt en daarmee ook een hoop van zijn lichamelijke klachten. Hoe geweldig is dat? De andere deelnemers zijn ook wat kilo’s kwijt en bovenal voelen ze zich veel beter in hun vel en zijn een stuk energieker. We kunnen dus wel stellen dat onze Detox challenge goeie resultaten heeft geboekt ook na een aantal weken. Veel recepten zijn blijvertjes bij de deelnemers, waaronder de verrukkelijke Granola die we mochten eten. Dat recept zullen we snel eens op ons blog zetten. Wat een feestje is dat bij het ontbijt . Zelf ben ik fan van de humus die we hebben gemaakt. Op een rijstwafel is het een heerlijk tussendoortje. Ook die zullen we nog eens in de groep gooien. We willen jullie tenslotte wel een beetje mee laten genieten van ons succes.

 

Zelf ben ik wel gezond blijven eten, maar wel zo dat ik de trainingen goed aan kan. Ik heb die snelle koolhydraten en echt nodig nu. Wel gebruik ik daarvoor natuurlijke producten. Dadels, rozijnen ander gedroogd fruit. Toch fijn om te weten dat het zo ook kan. Ben je door deze verhalen enthousiast geworden?? Blijf ons dan volgen, de volgende challenge is al in de maak!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *