
Eenpansgerechten voor op de camping
Over ruim twee weken vertoeven wij weer aan de Spaanse Costa Brava. Wij houden van het land en niet geheel ombelangrijk van het eten. We zijn echte tapas liefhebbers en ook een overheerlijke paella maakt ons heel gelukkig. Uiteraard eten we daar veel buiten de deur maar er wordt ook zelf gekookt. Op de camping, in de vouwwagen maarliefst. Dat dat geen Hollands prakkie wordt, dat lijkt me duidelijk. Ik heb tenslotte maar twee gaspitjes en simpelweg geen pan die groot genoeg genoeg is voor de lading aardappelen nodig voor het hele gezin. Op zoek naar eenpansgerechten dus!! Het googlen op recepten voor in de skottelbraai gaf de volgende twee recepten die me ontzettend lekker en makkelijk lijken. Beide recepten zijn voor vier personen!
Paella
Benodigdheden:
- ½ gebraden kip (in spanje en portugal op elke straathoek te krijgen)
- 200 gram chorizo, zo fijn mogelijk gesneden
- ½ zak gemengde zeevruchten of jumbo garnalen, diepvries
- 2 knoflookteentjes
- 2rode paprika`s, in blokjes
- 2 uien, gesnipperd
- 1 pak gele rijst
- 125 ml olijfolie
- 1 liter kippenbouillon
- zout en peper
- citroenpartjes
- gehakte peterselie
Bereiding:
- Haal alle kip van de botjes.
- Verwarm de olie in de skottelbraai of Hapjespan.
- Doe de chorizo, de ui, de knoflook en de paprika in de pan en fruit tot de ui zacht is.
- Voeg de rijst toe, giet de bouillon in de pan en roer alles door elkaar.
- Breng aan de kook en laat, af en toe roerend, 10 minuten onafgedekt koken.
- Voeg de kip en de garnalen of zeevruchten toe.
- Blijf roeren en verwarmen tot alles goed warm is en de rijst gaar (voeg eventueel extra bouillon toe).
- Serveer de paella gegarneerd met partjes citroen en gehakte peterselie.
Spaghetti
Benodigdheden:
- half pak spaghetti
- 1 grote of 2 kleine bakjes gerookte spekreepjes
- 2 (rode) uien
- 3 tenen knoflook
- zak verse panklare spinazie
- flesje kookroom light
- gorgonzola
- peper
- zout
Bereiding:
- Kook de spaghetti zoals aangegeven op het pak.
- Bak de spekjes uit in de wok op de skottelbraai of op het fornuis.
- Voeg de ui en fijngeneden knoflook toe, bak even lekker op met wat peper.
- Voeg de spinazie in delen toe, laat elk deel wat slinken voordat het volgende deel in de pan gaat.
- Voeg de kookroom toe en breng aan de kook. Voeg naar smaak gorgonzola toe (ik neem de helft van de plak) en laat smelten.
- Roer de spaghetti erdoor en verwarm het geheel nog even.
Uiteraard horen jullie vanuit Espana hoe deze gerechten ons gesmaakt hebben, to be continued!


