Geroosterde Kabocha soep

Tijd voor een lekker receptje!! Vorig jaar hebben we de GOOP detox gedaan en daar hebben we heerlijke gezonde recepten aan over gehouden. Wat me verbaasde is dat we deze heerlijke soep nog nooit hebben geblogd! Dus bij deze:

soep

Benodigdheden:

  • 1 medium Kabocha of Butternut/fles pompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels gehakte gember
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel gemalen koriander
  • ½ theelepel garam masala
  • 750ml groenten- of kippenbouillon
  • handje verse koriander (vind je koriander niet lekker? Dan laat je het lekker weg!)

 

Bereiding:

 

  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Snij de pompoen van je keuze door de helft en bestrooi beide helften met zout en peper. Besprenkel elke helft met 1 eetlepel olijfolie en leg ze met het vruchtvlees naar beneden, op een met bakfolie bedekte ovenlade. Bak ze in ongeveer 35 minuten gaar. ze zijn dan zacht en licht gebruind.
  3. Verwarm ondertussen in een flinke en stevige pan de kokosolie op een medium vuur. Snij de ui in plakjes en voeg deze toe aan de kokosolie samen met wat zout. Roer goed door en zet het vuur laag. Dek de pan af en laat het zachtjes pruttelen tot de ui heel zacht en zoet is.
  4. Hak de teentjes knoflook en voeg die samen met de gember en de kruiden toe aan de ui. Breng het geheel een minuut flink aan de pruttel en temper dan het vuur weer. Als de kruiden bruin zijn (niet aangebrand) Voeg dan de bouillon en weer wat zout. Dek het geheel af en laat het pruttelen tot de pompoen klaar is.
  5. Als de pompoen goed is laat het dan langzaam wat afkoelen tot het hanteerbaar warm is, schraap de pompoen uit de schil en doe dit in een schaal. Voeg de pompoen voorzichtig toe aan de bouillon tot er een lekkere soep ontstaat, niet te dun niet te dik. Breng de soep aan de kook, zet het vuur laag en laat nog 10 minuten pruttelen.
  6. Als laatste garneer je je kommetje verse soep met een handje verse gehakte koriander. Eet smakelijk!

 

Tip: Hou je van een gladde soep? Haal dan de staafmixer door de soep heen. Ook is deze soep erg lekker met een scheutje kokosmelk (uit blik).

Facebooktwittermail

One comment

  • Hoi Jacoline & Deline,

    Wist je dat je van die geroosterde schil ook makkelijk lekkere soep kan maken?

    Gewoon uit je stoven, schil erbij, water erbij, pruttelen, mixen, klaar!

    Geen bouillon nodig want die schil zit extra boordevol smaak.

    Nog plantaardige melk erbij van de pompoenzaden: dus niets gaat verlren van die kabocha’s 🙂

    Warme groet,

    Stef uit Maleisie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *