Preitaart uit de losse pols

Soms moet je een beetje improviseren, zeker als jij koolhydraat arm eet en de rest van het gezin niet. Iedereen moet het natuurlijk wel te eten vinden. Een blik in de koelkast vandaag vertelde me. Ik heb een koelkast vol, maar wat moet ik in vredesnaam eten!? Er lagen twee preien, heel veel eieren, room champignons, kipfilet en nog veel meer. Maar met eerst genoemde ingrediënten bedacht ik een hartige taart met prei!

 

Ik ben geen fan van prei, ik krijg er snel maagzuur van en vind het in gerechten vaak te overheersend. Maar ja weggooien is zonde, dus daar ging ik, hier komt mijn preitaart uit de losse pols.

 

Benodigdheden:

 

  • 2 middelgrote preien
  • 200 gram kipfilet
  • 125 gram gerookte spek reepjes
  • 200 gram champignons
  • 1 teen knoflook
  • geraspte kaas (maakt niet uit welke)
  • 4 grote eieren
  • 100 ml room
  • peper en zout naar smaak

 

Bereidingswijze:

 

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Snij de kipfilet in kleine blokjes en kruid ze naar smaak met de kruiden die je zelf lekker vind. Laat de kruiden even goed intrekken.
  3. Bak ondertussen de spekjes aan in de pan en snij de preien en champignonnen in dunne plakjes. Spoel de prei goed af onder de kraan.
  4. Gooi de kipfilet bij de spekjes en bak rondom aan, gooi daarna de prei en de champignons er bij. Pers de teen knoflook uit in de pan en bak het geheel tot de prei zacht is.
  5. Gooi het mengsel in een ingevette ovenschaal of een quiche vorm.
  6. Klopt de eieren los met de room en gooi er twee eetlepels geraspte kaas door heen. Klop tot een luchtig geheel en giet het daarna over het prei mengsel tot alles onder staat. Bestrooi het geheel ruim met geraspte kaas.
  7. Zet het geheel 25 min. in de oven en smullen maar!!

 

Preitaart

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *