DIY noodlesoup

Tijdens de drukke feestmaanden schiet het er bij mij ook wel eens in. Dus bij langere dagen op mijn werk nam ik toch een boterhammetje mee. Toch ben ik hier niet kapot van. Vroeger vond ik het al geen succes, maar nu nog steeds niet. Ik blijf altijd op zoek naar lekkere alternatieven.

Noodlesoup

Op mijn zoektocht naar interessante lunchgerechtjes heb ik nu weer een toppertje gevonden. Pinterest is daarvoor echt super handig! Hierop kun je zoveel leuke ideeen op doen. Hier hebben we dus een noodlesoup gevonden, die je zelf kunt maken. Nog beter, dit kun je mee naar je werk nemen en ter plekke warm water erop en klaar is kees! Ik heb het deze week uitgeprobeerd en dit was echt heel lekker. Probeer hem  ook, de DIY noodle soup! Wil je nog andere tips hebben voor wat je op je werk kan eten, ipv die eeuwige boterham met kaas? Kijk dan nog eens op het blog On the Go, want hier heb ik jullie al veel goede tips gegeven. Die plak-boterham hoeft echt niet meer.

ingredients noodlesoup

Recept DIY Noodlesoup

Benodigdheden Noodlesoup

  • Rijstnoodles
  • Verse tofu
  • Tauge
  • Groente zoals wortels, mais, sugar snaps
  • Witte miso pasta
  • Groente bouilon blokje
  • peper/zout
  • Gekookt water

 

Bereiding Noodlesoup

Pak een weckpot, tupperware doos, of soepbakje die goed afsluit. Uiteindelijk kun je zelf in de soep doen wat je lekker vindt. Ik had zin in een vegetarische versie. Let wel op dat je noodles koopt, die je niet hoeft te koken en alleen maar gekookt water overheen hoeft te gieten. Snijd wat tofu in blokjes. Doe van de eerste vier ingredienten een handje rauw in het bakje. Doe een theelepeltje miso pasta erbij en een half bouilonblokje (afhankelijk van hoe groot het bakje is natuurlijk. Wanneer je  op je werk bent en lunchpauze hebt, giet je er een klein beetje gekookt water op en laat het 2 minuten staan. Daarna giet je het bakje vol met gekookt water en roer je alles even om. De pasta en het blokje moeten goed in het water opgelost worden. Peper en zout kun je qua smaak nog toevoegen, maar hou er rekening mee dat in de miso en het blokje al veel zout zit!

Noodlesoup

Klaar is je noodlesoup! Zo makkelijk eigenlijk en echt heel lekker! Dit kun je overal mee naar toe nemen, zolang je maar gekookt water kunt regelen.

Lekker gezond lunchen dus!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *