Double date bij… Obba!!

 

 

Dat er geen speld tussen Jacoline en mij te krijgen is weten onze mannen al heel lang. Toevallig leerde we ze in dezelfde periode kennen, en ze weten dus allebei niet beter dan dat we haast met elkaar vergroeid zijn. Als klap op de vuurpijl was Jacoline mijn getuige op ons huwelijk. En heeft Ernesto onze bruiloft op de gevoelige plaat vastgelegd. Nu we de prachtige foto’s in ontvangst hebben mochten nemen was het tijd om ze beide te bedanken voor hun bijdrage aan onze onvergetelijke dag.

obbaveuw

Ik wilde graag ergens heen waar we alle vier nog niet eerder geweest waren. Mijn voorkeur ging uit naar een tip die ik ooit kreeg van een andere goeie vriendin (ja ja maris wij gaan ook een keer ;-)). En zo kwamen we terecht bij Obba. Het is een zeer bijzonder restaurant opgebouwd uit 40ft zeecontainers met een grote tentoverkapping. Bij Obba hanteren ze een Ottomaanse/Mediterrane keuken. Denk hierbij aan Italiaanse, Griekse, Turkse en Marokkaanse gerechten. Geserveerd op sierlijk servies brengen ze je heerlijke gerechten in de vorm van kleine hapjes ofwel mezze’s. De boom in het midden van het restaurant vol tierelantijntjes en kleuren springt gelijk in het oog.

obbaboom

Obba zit langs de Maas, aan de kade van de Rijnhaven, met een onbetaalbaar mooi uitzicht op de ondergaande zon en de skyline van Rotterdam. Een avondje uit, bijvoorbeeld naar het Luxor theater, theater Walhalla, bioscoop Lantaarn Venster of naar AHOY voor een concert? Dan is Obba absoluut een goeie start van de avond met hun heerlijke mediterraanse gerechten. Wij zijn gegaan voor het “Mezze super de luxe” verrassingsmenu en we hebben echt heerlijk gegeten. De smaken waren fantastisch, het brood was heerlijk vers en het vlees boterzacht.

mezze-platter

De ambiance is echt geweldig, we waande ons ver weg in Marokko of India. Het enige waarom ik even twijfelde of ik dit wel moest doen, waren de wat mindere beoordelingen op de site van Iens. Jammer want persoonlijk vind ik deze totaal onterecht. De bediening was erg vriendelijk en wist precies wat ze ons voorschotelde, wel heel jammer dat je de fooi alleen contant kan en mag betalen. Niet helemaal eerlijk in mijn ogen.

 

Zin in een heerlijk avondje uit eten?? Ik vind Obba een echte aanrader. Hier kun je een kijkje nemen op hun site. Op de site vind je ook hun sieradenlijn die in mijn ogen perfect in het totaal beeld past van het restaurant, Obba Jewels. Ze bieden prachtige sieraden aan, zoals vrouwen van de Sultan vroeger droegen. Halsketting, armband tot oorbel, alles wordt met de hand gemaakt door ambachtslieden in The Grand Bazaar in Istanboel. Ben je van plan de markthal in Rotterdam een bezoekje te brengen. Daar zit Obba’s foodbar en is ook zeker een bezoekje waard!!

obba-foodbar

 

 

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *