Ei muffins; lekker voor ontbijt en lunch

 

Kerst stress! Heb jij er ook last van? Nog een paar dagen en dan is het al zover. Veel mensen gaan dagen de keuken in. Ze maken een uitgebreide brunch en s avonds uitgebreid dineren. Als jij ook lekker uitgebreid gaat kokkerellen, dan heb je vast al je menu klaar. Mocht je dat nog niet hebben, dan heb ik nog een leuke tip voor de brunch. Het is een gezond recept en heel makkelijk te maken; ei muffins. Het fijne ervan is dat je ze zo gemaakt hebt. Op een kerstmorgen heb je geen tijd om lang in de keuken te blijven hangen en kun je beter maar zo snel mogelijk klaar zijn. Je hebt waarschijnlijk al genoeg te doen op die dag. Het enige waar  je dan nog stress van zou kunnen hebben, is van de kerstboodschappen.

Zoals ik al schreef, de ei muffins zijn makkelijk te maken. Ik heb het recept gevonden op de website Mijn Paleo keuken. Het is een gezond recept die je ook op verschillende manieren kunt varieren. Ik heb ze zelf gegeten als lunch, omdat ik geen brood eet. En ik moet zeggen, dat is prima te doen.

 

Wat heb je nodig voor de ei muffins?

  • 6 plakjes Parma Ham of een andere soort ham of spek
  • 1 sjalot
  • 4 kastanjechampignons
  • 2 zongedroogde tomaten
  • 1 eetl kokosolie
  • 4 eieren
  • scheutje amandelmelk
  • zeezout en versgemalen peper, naar smaak
  • 3 cherrytomaatjes
 Hoe maak je de ei muffins?
  1. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  2. Vet een muffin bakvorm in en bekleed de bakvorm met parma ham (of bijvoorbeeld ontbijtspek).
  3. Snijd je groente in blokjes en wok deze in de kokosolie tot ze beetgaar zijn (je kunt deze stap eventueel overslaan, maar ik vind het persoonlijk wel smaak toevoegen).
  4. Klop 4 eieren los in een kom en voeg een scheutje kokosmelk of amandelmelk toe. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Giet het eimengsel in met ham bekleede muffinvormpjes.
  6. Plaats een gehalveerd cherry tomaatje op je ei-mengsel.
  7. Bak ongeveer 25 minuten in de oven en laat daarna afkoelen.

ei muffins paleo receptei muffins met champignons en parmaham

 

Je kunt de muffins zowel warm als koud eten. Beide opties zijn goed van smaak. Je kunt ook diverse variaties maken door verschillende groenten te gebruiken. Maak ze bijvoorbeeld met courgette en chorizo of met ontbijtspek en tomaat. Maak ze zoals jij ze lekker vind en je hebt gewoon een hele lekkere ei muffin op je gezonde kerst brunch!

Maak daarnaast een gezonde frosty, een lekkere granolaen een gezonde cake, dan ben je al een heel eind en heb je een gezonde brunch. Zo zie je dat je de tafel niet alleen maar hoeft te vullen met zoete en ongezonde spullen. Kijk anders nog eens op ons blog bij de recepten. Daar kun je vast leuke recepten vinden voor je kerst-brunch, zodat je ook een aantal gezonde gerechtjes op tafel kunt zetten.

Niet te veel stressen dus, maar vooral genieten. Eet smakelijk alvast en hele mooie dagen!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *