Failure of the healthy snack…

Spannende titel he!? Dat is dit verhaal ook best wel. Of nou ja ik schaam me eigenlijk dood. Hier zit ik dan met onze health en sport blog en het is me niet eens gelukt om mijn eigen kind gezond te laten trakteren op school. Hier en hier konden jullie lezen wat me zo stoorde aan andere moeders en de traktaties die mijn kinderen regelmatig in hun mik krijgen. En nu moet ik met rode konen aan jullie op biechten dat mijn fantastische ideeën door mijn eigen kinderen linea recta de prullenbak in geschoven worden. Aangezien mijn kleine mannen al eens vakkundig de zorgvuldige bereidde mug-cakes de prullenbak in hadden geflikkerd had ik kunnen weten dat dochter lief ook niet zou buigen of barsten voor mijn gezonde snacks.

Havermout muffins

En zo gebeurde het dat ik op een regenachtige ochtend in Juli (serieus…) met mijn dochter van drie, correctie bijna vier, een hooglopende discussie had. Daar zat ik dan, ons blog op twee schermen geopend met beide gezonde traktatie blogs er op. Ze mocht kiezen het kleine kreng. Maar nee mama dat vond ze allemaal niet leuk!! Fruit hebben de juffen zelf al dus dat was heel raar en dus afvaller nummer een. Knakworsten aan een stokje waren ook raar want die dingen horen op een wit bolletje met ketchup, springtouwen kun je niet eten en er moet wel wat te snacken vallen natuurlijk. Nee mama, ik weet het riep madame enthousiast!! “Ik wil frozen cakejes” Aaaaiiiii…. Ik was er inmiddels al bang voor.

 

Zo geschiedde, ik zocht leuke cupcake bakjes uit bij de taartenwinkel en dacht het met havermout muffins op te kunnen lossen. Ware het niet dat mijn kleine ijsprinses mee was shoppen en de dame achter de toonbank haar enthousiast wist te maken voor een leuke sneeuw cupcake met lila en paars gekleurde sneeuwvlokjes….. van suiker :-s

Frozen Frozen

Mijn fietsmand volgeladen met Frozen cupcake bakjes, witte glazuur en die sneeuwvlokjes vertrok ik naar huis. Ik heb de proef op de som genomen en eerst wat havermout muffins gebakken. Na één hap belandde die in de prullenbak. Nee mama dit vinden ze echt niet lekker, en ik ook niet! En daar ging ik, diegene die hoog van de toren blies met gezonde traktaties vertrok naar de peuterspeelzaal. Met Frozen muffins, met witte glazuur en sneeuwvlokjes van suiker.

 

Maar wat was de kleine prinses trots en niet minder belangrijk, ze vielen in ieder geval wel in de smaak!!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *