Weet wat je eet met een food app!

Hoe bewust ben jij van wat je eet? Enig idee hoeveel vetten, suikers en calorieen je op een dag naar binnen werkt? En weet je dacalorieen-zijn-toch-beestjes-die-snachts-je-kleding-kleiner-maken-hahan ook hoeveel tijd en workout/activiteit het kost om dat weer te verbranden? Met mijn nieuwe gadget de Fitbit Charge 2 kan ik al heel  veel bijhouden. Zoals ik toen al schreef in het blogje over de Fitbit, kun je daar ook bijhouden hoeveel je eet. Het jammere is wel dat dit gebaseerd is op een Amerikaans systeem. Het makkelijkst is het als de  food apps gesynchroniseerd zijn met het Nederlandse systeem. Dan herkent de food app allerlei Nederlandse merken en weet hij precies welke en hoeveel stoffen erin zitten.

Is dat handig om te weten? Ik vind het wel handig ja. Ik geef namelijk eerlijk toe. Ik ben geen calorie-teller. Dat wil ik ook niet worden. Ik wil niet precies uittellen hoeveel ik eet en van wat. Maar ik wil wel graag bewust zijn van wat ik naar binnen krijg. Ik kwam er namelijk wel achter dat ik overdag eigenlijk best weinig eet. In de avond eet ik weer dus dan compenseer ik dat weer. Daarna ga ik ook nog eens snoepen, want chocola is nog steeds mijn zwakke schakel. Al probeer ik echt steeds lekkere dingen te maken waarvan je beter kunt snoepen dan een pak koekjes, dat lukt me nog steeds niet altijd. Zodra je op een dag gaat invoeren wat je eet, en de food app berekent hoeveel je binnen krijgt, word je ineens heel bewust van wat je eigenlijk op een dag aan voedingsstoffen binnen krijgt. Daar hebben we hem weer, bewustwording! Ja ik blijf daarbij. Met bewustwording ben je al een hele stap verder. Daarom blijf ik altijd op zoek naar lekkere gerechten, die hartstikke gezond zijn en goed voor je lijf. Daar zit voor mij de uitdaging in. De food apps helpen mij daarbij. Wil jij dat ook? Ik heb een paar food apps op een rijtje gezet, zodat je het ook kunt uitproberen op je smart phone.

Top 5 Food app

  1. Op Samsung (android toestellen) zit een standaard app; Calorieenteller. Dit is een goede food app die je in het Nederlands kan synchroniseren. Hij herkent alle Nederlandse merken en Nederlandse supermarkten.
  2. Fitbit; Een prima food app, maar zoals ik al zei, is het lastig omdat deze op het Amerikaanse systeem is gebaseerd. Dat betekent dat je alles zelf moet invoeren en dat hij merken niet herkent. Dan kan het zijn dat je soms iets moet gokken. Dat is jammer. Voordeel is wel dat de app ook activiteit meet. Je weet dus metcalorieeneen wat er precies verbrand wordt.
  3. My Fitness Pal; Deze food app heb ik op mijn Iphone geinstalleerd. Ik kan hem helaas niet synchroniseren met de Fitbit. Het is wel een Nederlands systeem. Hij herkent dus bijvoorbeeld direct de spelt-tarwe crackers van Albert Heijn of de Amandelyoghurt van Alpro. Hoe handig! Ook kun je je doel instellen; wil je afvallen of juist aankomen? Moet je dan meer of minder gaan eten.
  4. Calorieteller van FatSecret. Deze food app synchroniseert ook met een Apple Watch, mocht je die hebben. Ook deze app is Nederlands gesynchroniseerd.
  5. Calorieen- en voedingstracker; Deze app is alleen voor  de Iphone of Ipad mogelijk. Je kunt zelf een voedingsplan aanmaken en maak je eigen doel aan.

App Fitbit

Als je gaat googlen of in je appstore kijkt, zijn er onwijs veel opties! Ga er eens naar kijken en probeer het een keer uit. Het is echt heel leuk om eens bij te houden.

Doe je met me mee??

 

Facebooktwittermail

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *