Frambozen Aardbeien Crumble

Ow wat ruikt mijn huis heerlijk! Het ruikt hier naar frambozen, gebak, aardbeien…. zomer, zon, lekker eten… en dat allemaal uit dat kleine schaaltje in de oven. Geweldig, mijn dag kan niet meer stuk. En waarom dan wel niet? Ik hou van lekker eten. En als dan mijn huis ‘s morgens al zo lekker ruikt, moet het wel heel lekker zijn!

Ik denk dat veel mensen wel van lekker eten houden. Maar niet iedereen wilt er echt ook veel aan doen. Dat kan ik wel begrijpen. Soms heb je er gewoonweg geen tijd voor. Dat herken ik zelf ook wel. Soms heb je drukke ochtenden en ben je meer aan het rennen dan dat je even van het momentje geniet. Vooral het ontbijt is zo’n momentje. Daarbij ben ik ook nog slecht in vroeg opstaan. Begrijp me niet verkeerd, als het moet dan moet het. Ik kan dan ook prima gewoon om 7u opstaan en gelijk aan de gang gaan. Maar het is niet mijn hobby. En liever praat je ook niet tegen mij. Aan de andere kant lig ik vaak pas na 0.00u op bed, dus dat is de andere kant van het verhaal. Hoe fijn is het dan als je toch een lekker ontbijt op tafel kan zetten in korte tijd?

Crumble Ontbijt

In het weekend is dan leuk om even wat meer van de ochtend te genieten en lekker te ontbijten met van alles en nog wat. Meestal bakken we dan wat broodjes. Brood eten we doordeweeks bijna niet, dus in het weekend mag het zeker wel. Op een doordeweekse dag ontbijt ik vaak met yoghurt en granola. Zelfgemaakt wel. Nu kwam ik al vaker de crumble tegen. Wat is een crumble? Een crumble is eigenlijk een fruittaart met een krokant laagje. Je kunt een crumble als ontbijt eten, maar ook als toetje met bijvoorbeeld ijs. Er zijn zoveel verschillende soorten, dat ik daar waarschijnlijk veel vaker mee ga varieren. Deze keer was het namelijk erg bevallen!

Ik heb nu gekozen voor een “gezondere”versie zonder boter met verse frambozen en aardbeien. Jummm!!! Kun je je voorstellen dat het lekker is? Zo maak jij het ook en heb je een top ontbijt! Maak gelijk maar wat meer, want dan kun je er de hele week mee doen!

Recept Frambozen aardbeien crumble

Benodigdheden Frambozen aardbeien crumble voor kleine ovenschaal

  • 200 gr fruit (frambozen, aardbeien)
  • 5 el havermout
  • 3 el spelt- of amandelmeel
  • 3 el kokosolie
  • 2 el honing
  • kwark of plantaardige yoghurt

Bereiding Frambozen aardbeien crumble

Verwarm de oven vast voor op 180 gr. Was het fruit en snijd de aardbeien in stukjes. Je kunt natuurlijk ook diepvriesfruit gebruiken wil je echt tijdbesparen. Doe het fruit bij elkaar in een ovenschaal en hussel het door elkaar.

Pak een andere schaal en voeg daar de havermout, het meel, de kokosolie en de honing door elkaar. De kokosolie hoef je niet te smelten. Door je warme handen smelt het al iets en kun je het goed kneden. Kneed alles goed elkaar, totdat het een kruimelig deeg wordt. Voel zelf aan of je toch wat meer meel nodig hebt, als het geheel nog te nat aanvoelt.

Schep de havermout crumble over het fruit. Schuif de ovenschaal in de oven en bak het voor ongeveer 20 min. De havermoutlaag moet een mooi bruin korstje hebben. Je kunt er lekker een magere kwark bij eten, of natuurlijk ook lekker, een plantaardige yoghurt, zoals die van Alpro Mild & Creamy! Ik heb nu de vanille smaak hierbij gegeten.

Je kunt de crumble natuurlijk warm en koud eten, dus maak gerust wat meer. Zo kun je er de hele week nog van genieten… als je je in kunt houden natuurlijk!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *