Gevulde paprika’s

We doen allemaal ons best om zo gezond mogelijk te eten. Dat hoeft echt niet met allemaal bijzondere en dure producten. Dat kan prima met de spullen die je waarschijnlijk gewoon thuis hebt liggen. Toch kijk ik zelf ook geregeld in het schap van de bio-producten bij Albert Heijn. En elke keer verbaas ik me over de hoge prijzen. Graag wil ik bewust koken, maar dan wel met een leuk prijsje. Nu lijkt het er vooral op dat als er het wordt “bio” voor staat, het gelijk twee keer zo duur is. Want “bio” is hip.

Ik haal zelf mijn verse groenten vaak bij de Lidl of op de markt. Veel spullen kun je ook bij toko’s krijgen, want blijkbaar wisten de Aziaten allang dat “bio” gezond was. Oja, dan staat er geen bio voor maar is het net zo goed of zelfs beter. Zo koop ik daar altijd al mijn kruiden, kokos-producten (want dat scheelt echt een berg geld), en de tofu-producten.

Daarnaast hoeft je maaltijd natuurlijk helemaal niet macrobiotisch, veganistisch etc etc te zijn om gezond te zijn. Gebruik vooral je eigen gezonde verstand en eet wat je lekker vind. Zo hebben wij gisteren deze heerlijke gevulde paprika’s gegeten. Heel makkelijk en lekker! Vul ze met wat je lekker vindt en je hebt een prima gezonde maaltijd voor je. Ik heb nu voor de verandering wel een bio-product gebruikt, namelijk de pasta van Seeds of Change.

Seeds of Change

Omdat mijn vriend bij MARS FOOD werkt, hebben wij thuis nog wel eens producten uit de MARS fabriek om te proberen. Wat veel misschien niet weten, is dat MARS naast de Mars en Snickers ook o.a. pasta-sauzen onder het merk Dolmio en woksauzen onder het merk Suzie Wan maakt. Een ander merk van hen is Seeds of Change. Dit is het biologische merk voor sauzen en dressings bestaande uit organische groente, en bevat dus geen genetisch gemanipuleerde producten. Tevens worden er geen andere toevoegingen aan toegevoegd, zoals e-nummers. Wel zit er suiker en zout in, 6,5g suiker op 100g en 1,15g zout. Normaal ben ik niet van de potjes en pakjes, maar deze wilde ik toch graag proberen. Zeker omdat de e-nummers niet gebruikt worden. Daarnaast is het suiker- en zoutgehalte niet al te hoog.

Wij gebruikten voor dit gerecht, Gevulde Paprika’s, de Organic Sundried Tomato & Basil Stir Through. Helaas wordt deze nog niet in Nederland verkocht. Wil je liever zelf een sausje maken? Neem dan tomatenpuree en snijd wat tomaten en zongedroogde tomaten. Voeg dit toe aan je gehakt-mengsel. Je kunt natuurlijk varieren met de kruiden naar eigen smaak.

Recept Gevulde Paprika’s

Benodigdheden Gevulde Paprika’s (4 personen)

  • 4 rode hele paprika’s
  • 1 zakje witte rijst (of zilvervlies)
  • 500 gr rundergehakt
  • een bakje champignons
  • 2 lente-uitjes
  • klein beetje geraspte kaas
  • peper/zout/Italiaanse kruiden
  • Seeds of Change’ Sundried Tomato and Basil Stir Through
  • zonnebloemolie
  • bakpapier

Bereiding Gevulde Paprika’s

Verwarm de oven voor op 190graden C. Kook de rijst volgens de verpakking. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Rul het gehakt hierin. Snijd ondertussen de champignons in blokjes en de lente-ui in ringetjes. Wanneer het gehakt gaar is, voeg de champignons toe en bak ze even mee. Doe er wat zout, peper en Italiaanse kruiden bij naar smaak. Voeg dan de pasta van Seeds of Change erbij. Heb je dit niet of wil je liever zelf wat maken? Gebruik dan tomatenpuree en snijd er wat verse tomaten en zongedroogde tomaten door. Wanneer de rijst klaar is, kun je deze ook gelijk toevoegen. Bak het geheel even door en voeg als laatste de lente-ui toe.

Was de paprika’s. Je kunt ze op twee manieren snijden. Als ze goed op hun kont kunnen staan, kun je het kapje eraf snijden en de binnenkant eruit halen. Blijven ze niet staan, halveer ze dan en maak er ‘bootjes’ van. Vul de paprika’s met het gehakt-rijst mengsel. Doe er een klein beetje geraspte kaas overheen. Zet de paprika’s op het rooster in de oven en bak ze voor ongeveer 20 min. 1 paprika per persoon is een volwaardige maaltijd. Ben je met twee personen? Bewaar de rest voor de volgende dag, heerlijk als lunch!

Eet smakelijk!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *