Gezonde chocolademelk bestaat!

Gisteren schreef Deline al over haar heerlijke pompoensoep. Daar is het inderdaad nu weer voor. Lange tijd bleef het nog warm voor de tijd van het jaar, maar gisterencacao-love zat de vries op de auto-ramen en was het krabben geblazen. Dan komt de winter echt om de hoek kijken. Ik vind het dan ook echt weer voor warme chocolade melk! Dat hoort toch bij deze tijd? Vooral bij pakjesavond vind ik dat heerlijk; lekkere chocolade, kruidnootjes, kadootjes en warme chocolade melk zijn de ultieme combinatie. Beetje jammer van al die suikers die je dan opneemt. En dat terwijl je de afgelopen tijd zo goed bezig was. Tja, dat moet toch gewoon anders kunnen? Natuurlijk kan dat anders. Er zijn veel verschillende manieren om een gezonde mok warme choco op tafel te zetten.

Deze vond ik zelf erg lekker en kon eigenlijk niet van een echte warme choco onderscheidenworden. Zelfs de kinderen vonden ze lekker, tja dat zijn wel de meest kritische keurmeesters.

 

Wat heb  je nodig voor de healthy chocolate?

– 250-300 ml amandelmelk (het liefst ongezoet)

– 2 eetlepels rauwe cacao

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel vanille (of merg van een vanillestokje)

Ik vond het zelf de eerste keer teveel cacao, dus heb  iets minder cacao erin gedaan en meer amandelmelk. Dit is aan jezelf wat je lekker vind.gezonde chocolademelk

Hoe maak je het? 

Tja eigenlijk is het heel simpel en net zoals je zelf chocolademelk maakt. In ieder geval mijn moeder maakte het vroeger zo, gewoon in een steelpannetje met een garde. De magnetron kwam er niet aan te pas. Dus verwarm in een steelpannetje de amandelmelk en voeg gelijk alle ingredienten toe. Roer met een garde de melk, totdat het gaat koken. Laat het niet koken maar zet het vuur/gas uit net  op het moment dat het gaat koken. Zo heb je ook een lekker schuimlaagje en heb je eigenlijk geen slagroom nodig. Doordat amandelmelk niet vet is, zal het minder gaan schuimen dan bijvoorbeeld volle koemelk. Hou je van spicy??  Voeg dan eens een klein beetje gember, kardemom en 2 kruidnagels toe. Heerlijk gekruide drank waar je zelfs van binnen lekker warm van wordt!

Combineer je chocolademelk met die lekkere kruidnootjes, die ik zondag heb gepost. Dan kan je dag niet meer stuk en ben je toch gezond bezig. Hoezo gezond is vies??? Echt niet!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *