Gezonde energie

Om zo veel mogelijk tijd met de kinderen door te brengen maar financieel mijn steentje bij te dragen in het huishouden werk ik in de horeca. ‘s Avonds en in de weekenden, zo’n 20 uur per week. Op zich leuk bedacht natuurlijk maar eerlijk is eerlijk ik vind het best zwaar. Overdag doordeweeks het huishouden en de kinderen. ‘s Avonds en in de weekenden werken en tussendoor og de nodige hardloop kilometers. De tijd dat ik drie dagen per week de kids kon droppen bij een kinderdagverblijf waren easy-peasy vergeleken met de energie die het me nu kost. Maar het is een keuze en ik ben er tevreden mee. Door het drukke leven kan ik best wat extra energie gebruiken.

 

Als eerste is voldoende slaap uiteraard het belangrijkste maar soms kom je daar nu eenmaal niet aan toe. Als er drie keer per nacht een kind aan je bed staat is het natuurlijk al snel gedaan met die goeie nachtrust. Het is voor mij heel verleidelijk om naar de koffie en de energie drankjes te grijpen maar dat is nu eenmaal niet de meest gezonde oplossing. Ik heb dus gekeken naar wat instant energie boosters die snel even wat energie genereren maar wel gezond zijn. Hier komen ze:

 

Spinazie, levert een berg aan energie op en zit daarnaast boordevol vitamine B en calcium. Naast een oppepper voor je lichaam en geest krijgt je imuunsysteem er ook een. Je kunt het het beste rauw, bijvoorbeeld in een groene smoothie of gestoomd bij je warme maaltijd nuttigen.

image

Bananen en Appels. Wie wel wat extra energie kan gebruiken, is met een stuk fruit op de goede weg. Een paar voorbeelden van fruitsoorten die je snel energieker laten voelen, zijn bananen en appels. Deze zitten bomvol vitamine C, antioxidanten en mineralen. Makkelijke snacks om mee te nemen in je tas. Bovendien zitten appels vol met stofjes die je bloedsuikerspiegel stabiel houden. Het schommelen van deze spiegel zorgt er voor dat je duf en lusteloos wordt. Belangrijk dus om hem stabiel te houden. Daarnaast zorgen de natuurlijke fruitsuikers voor een opkikker. Men zegt dat je meer energie krijgt van een appel ‘s ochtends dan van een kop koffie. Het proberen waard dus!

Gezond vers fruit

Water, gek eigenlijk maar van het drinken van voldoende water zul je uiteindelijk meer energie krijgen. Maar toch drinken we vaak te weinig water op een dag. Ons lichaam heeft het nodig om gehydrateerd te blijven en de giftige stoffen af te voeren. Als je voldoende water drinkt zul je je dus energieker voelen doordat je lichaam beter functioneert. Zet elke morgen een flesje (zoals de Dopper bijvoorbeeld) water neer voor jezelf en zorg dat je hem elke keer vult als hij leeg is. Simpel hé.

water

 

Amandelen en Walnoten, Deze gezonde snack zit boordevol goede stoffen die zorgen voor een energie boost en een verzadigd gevoel als je ze eet als tussendoortje. Om volop van hun gezondheidsvoordelen te kunnen genieten eet je de noten het beste rauw, liever dan gezouten. Neem dus morgen wat noten mee naar het werk in plaats van die suikerwafel. Wedden dat je je energieker zal voelen?

Notenmix

Welke healthy energie boost neem jij regelmatig? Ik kan nog wel wat tips gebruiken!

 

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *