Gezonde kipwraps met pindasaus

Sjonge wat is het toch moeilijk. Moeilijk om weer in dat gareel te komen. Tijdens de vakantie hebben we zo heerlijk gegeten. En eerlijk, ik heb niet gelet op suikers, gezond, vega wel of niet… nee, ik heb lekker gegeten wat ik wilde. Waarom ook niet? Daar is het vakantie voor vind ik. We hebben er van genoten, maar dan is het nu wel weer tijd om een beetje normaal te doen. Want niet alleen vind ik dat beter en gezonder, mijn darmen vragen er ook om. Die zijn nog een beetje van slag van al dat eten…

Eten in Sri Lanka

Sri Lanka staat er om bekend dat ze heerlijk eten hebben. Dat kan ik zeker beamen. Het was heerlijk! Je kunt er van alles krijgen. Wat hebben we er allemaal dan gegeten? Als ontbijt was er vaak toast. Ook het welbekende gebakken eitje of omelet kennen ze goed. Dat maken ze graag even vers voor je. Wel krijg je er een heerlijke verse sap bij, want het fruit is er in overvloed en dat is zo lekker! Op sommige plekken konden we ook kiezen voor pannenkoeken of wafels. En natuurlijk was er altijd wel een SriLankaans ontbijt te vinden, rijst met curry. Daar moet je van houden, maar mijn vriend schept dit graag twee keer op!

Natuurlijk hebben we wel genoten van de verschillende curries, dan wel als diner. Ik hou van curries en die kun je natuurlijk ook overal eten. Rundvlees wordt bijna niet gegeten, maar versies met kip, vis of garnalen zijn er in overvloed. Heel vervelend dus. Lekker met rijst en pappadum. De chinese keuken is goed vertegenwoordigd want voor diner (of lunch) kun je vaak ook kiezen voor de fried rice, fried noodles of nasi goreng. Vaak zijn daar ook wel wat bijgerechten voor te kiezen, zoals chicken sweet/sour. Aangezien wij dit ook heel lekker vinden, hebben wij dit vaak gegeten. Senna houdt hier namelijk ook erg van, dus dat kwam prima uit. Tegenwoordig is Westers eten niet meer weg te denken van de kaart in Sri Lanka, dus op veel plekken kon er gekozen worden uit (kip)burgers, pizza, pasta, fish & chips en clubsandwiches. Dat betekent lekker veel afwisseling en absoluut geen verveling!

Terug in gareel

We hebben het er dus lekker van genomen. Ook voor Senna was het heerlijk. Nu is zij absoluut niet moeilijk met eten en heeft zij van alles geproefd. Dus dat maakte het voor ons wel makkelijk. Nu thuis moeten we weer een beetje in het gareel komen. Mijn darmen zijn totaal van slag, dus ook daarom wil ik graag weer een beetje normaal gaan eten. Nou ja normaal? Wat is normaal? Voor mij normaal dan… Daar zullen anderen misschien anders over denken. Afgelopen week maakte ik daarom deze gezonde wraps. Met wraps kun je goed varieren en voor de liefhebber, je kunt ze volstoppen met eiwitten. Ik vond ze heerlijk voor het avondeten, maar als lunch doen ze het zeker net zo goed. 

Zo kun jij ze ook maken!

Recept Gezonde Kipwraps met pindasaus

Benodigdheden gezonde kipwraps met pindasaus

  • 1 kipfilet
  • een klein zakje wokgroente of pak zelf wat verse groente om te wokken, zoals paprika, tauge, ui.
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 2 eetlepels water
  • een scheutje sriracha
  • sojasaus
  • 1 limoen
  • wraps (gewone of de vega variatie uit de supermarkt, bijv bieten- of wortelwraps)

Bereiding gezonde kipwraps met pindasaus

Snijd de kipfilet in reepjes en gril deze met wat peper en zout in een koekenpan. Haal ze daarna uit de pan en laat ze even op een bord een beetje afkoelen. Wok de groente in de koekenpan. Pak dan een kleine steelpan en doe daar de pindakaas in. Verwarm het op een laag vuur. Voeg het water eraan toe. Als het de dik blijft, kun je er wat water aan toevoegen. Voeg er dan ook een scheutje sojasaus en sriracha aan toe. Sriracha is pittig, dus dit kun je zelf bepalen. Roer het geheel goed door elkaar totdat het een echte pindasaus wordt. De wraps kun je ondertussen verwarmen volgens de verpakking. Pak 1 warme wrap en beleg deze met de groente, de kip en als laatste de pindasaus. Doe er als laatste een beetje verse limoensap overheen voor de frissigheid. Een heerlijke frisse maaltijd die je ook goed van te voren kunt maken en als lunch mee kan nemen naar werk!

Dit gerechtje heb ik van de website Drogespieren.nl. Daar worden nog meer voorbeelden gegeven voor eiwit-rijke recepten. Je kunt natuurlijk eindeloos varieren. Ik zal volgende keer ook andere voorbeelden geven.

Eet smakelijk!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *