De gezonde frosty

Wat fijn, zo’n heerlijke zonnige dag vandaag! Het lijkt alsof de zomer nu dan toch echt begint. Iedereen is lekker buiten in de tuin, aan het strand of zoekt verkoeling op het terras. Wat past daar nou niet beter bij dan een lekkere verkoelende smoothie?

Ik heb deze keer de Gezonde Frosty gemaakt met banaan en past goed in de tijd van het jaar. Hij geeft net dat beetje extra energie datAmandelmelk je wel kunt gebruiken met deze temperaturen. Natuurlijk is deze ook lekker om straks na de BBQ te maken! Tevens geef ik ook het recept voor de Banango omdat deze zo lekker verfrissend is door de verse mango.

De basis van de smoothies is de amandelmelk en zorgt voor de binding. Amandelmelk is een prima vervanger voor gewone melk. Het is namelijk een plantaardige melkvervanger en bevat geen cholestrol. Het is daarom zeer geschikt voor mensen met een te hoog cholestrolgehalte. Ook bevat het geen lactose, zodat het uitermate geschikt is voor mensen met een lactose-allergie of die lactose intolerant zijn. Daarbij vind ik het persoonlijk ook nog eens lekkerder smaken dan soja-melk. Dus tegenwoordig vind je bij mij in de koelkast amandelmelk voor de smoothies en voor de cappucchino!

de gezonde frosty

Recept De Gezonde Frosty

1 bevroren banaan of een gewone banaan met 6 ijsklontjes

240 ml amandelmelk

2 volle el amandelboter

2 el cacao

1 tl vanille-extract

1 tl kaneel

1 el ahornsiroop of honing

Dit allemaal in de blender en klaar is je gezonde frosty!

 

Recept BanangoGezond vers fruit

Het recept van de Banango is heel simpel en luidt als volgt:

1 bevroren banaan of een gewone banaan met 6 ijsklontjes

150 g bevroren mango-stukjes

120 ml amandelmelk.

Alles bij elkaar in de blender en klaar voor de fruit-verfrissing ben je!

Mocht je deze een keer gaan uitproberen, laat even weten wat je ervan vond! Vooral leuk om te horen is het welke jij dan het lekkerst vind. Wij zijn zo nieuwsgierig naar jullie reacties!

 

Geniet van een lekkere zomerse avond en succes met de blender!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *