Goodmorning Chiapudding

Goeiemorgen allemaal! Rise and shine! Een nieuwe dag van een nieuwe week.

 

Vandaag ben ik weer op zoek gegaan naar mijn ultieme ontbijt. Ik heb een nieuw receptje gevonden die ik zojuist heb uitgeprobeerd. Wat heb ik deze keer gemaakt? Een chocolade chiapudding van Sanne van Rooij, van haar blog Living the Green Life. Zij schrijft over  alles wat met vegan eten te maken heeft.

Dit recept is een chiapudding, een echt powerontbijt dat je ‘s morgens gelijk genoeg energie geeft om de hele dag aan te kunnen. Dit ontbijt bevat namelijk de chiazaadjes (of wel parkietenvoGoodmorning breakfaster, zoals mijn vriend dat noemt). Chiazaad zit bordevol vezels, omega 3, mineralen, en proteïnen. Ze hebben een erg neutrale smaak, dus de overige ingredienten bepalen de smaak!

 

Wat zit er in? 

  • 2 eetlepels chiazaad
  • 3 eetlepels havermout
  • 225 ml plantaardige melk
  • 2 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 1 eetlepel cacao nibs

 

Hoe maak je het?

Chiazaadjes nemen het vocht op en worden dan gelei-achtig. Daarom is het goed om dit gerechtje een avond van te voren te maken, zodat de zaadjes al het vocht hebben opgenomen. Ik heb zelf amandelmelk genomen, omdat ik dat altijd in huis heb voor de smoothies. Je kunt natuurlijk ook andere plantaardige melk gebruiken of sojamelk.

Doe alle ingredienten in een potje of afsluitbaar bakje. Meng alles goed doorelkaar met een lepel of doe het in de blender en meng het op de laagste stand. Ik  merkte dat het mengen met de lepel echt even stevig moest, omdat de poeder niet goed mengde. Een blender is dan toch een handig alternatief. Zodra alles goed is gemengd, sluit je de deksel en zet je het doosje of potje in de koelkast. Even een  nachtje lekker koelen. ‘s Morgens kun je de pudding uit het potje scheppen. Maak het af met vers fruit, cacao nibs, noten, bessen…. wat je maar lekker vind. Ik heb deze keer banaan, amandelschaafsel en wat cacaopoeder (voor de foto) erop gelegd. Een goed gezond ontbijt staat klaar.

Heb je helemaal weinig tijd? Dan schep je ‘s avonds de pudding alvast in je lunchbox. Smorgens leg je het fruit/noten of andere topping erop en klaar is je ontbijt to go.

 

Wat ik ervan vind? IMG_7088

Cacaonibs kunnen soms wat bitter zijn. Nu hou ik daarvan en ben ook gek op bittere chocola. Ik vind dit dus een prima ontbijtje. Een chocolade puddinkje in de ochtend, heerlijk. Het is wel lekker om er lekker vers fruit bij te eten. Dus dat zou ik  wel echt doen, zodat de zoete smaken van het fruit zich vermengen met het iets bittere puddinkje. Het vult ook best en ik ben ‘s morgens geen grote eter. Ik heb er niet veel  van nodig  om al een goede vulling te hebben voor de ochtend. Met een heerlijke verse Latte Machiato erbij kan mijn ochtendje niet meer stuk en ben ik helemaal klaar voor de week!

Ga jij dit ontbijtje ook maken? Ik ben erg benieuwd wat jij ervan vind! Of misschien heb jij een andere versie gemaakt? Laat het ons  weten, altijd leuk om dit weer te delen met anderen.

Fijne dag allemaal!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *