GOOP Detox programma

GOOP Detox

gerechten van de GOOP Detox, Goop.com

Wauw! We hebben al zoveel interesse in ons Detox programma. Heel gaaf en we zijn  natuurlijk erg blij hiermee.  En eigenlijk weten jullie helemaal nog niet wat het programma zelf in houdt. Ik zal jullie daarom vandaag meer uitleggen over het Detox programma. Wat mag je allemaal niet en wat eigenlijk wel? Misschien twijfel je nog en ben je een van de geinteresseerden. Lees dan zeker dit blog en geef je op. Ik weet zeker dat ik je kan overtuigen. Als wij het kunnen, kan jij het zeker!

Zoals ik al  eerder blogde, vroeg ik aan jullie mogelijkheden voor detox programma’s. Er zijn zoveel diverse opties. We kregen veel leuke reacties. Gaaf om te zien dat we gevolgd worden en dat jullie met ons meedenken. Deline zei het ook al in haar blog, bij  Detox denken we vaak: gets die vieze drankjes. Eerlijk is  eerlijk, dat hou ik ook niet vol. Elke dag van die sapjes, die niet te drinken zijn. Dan ga je gewoon heel snel over op de chips en koffie. Ik  zocht nu naar iets dat wel goed vol te houden is. Uiteindelijk heb ik dit programma gevonden, GOOP Detox.

 

GOOP

GOOP is een website waar eten, shopping en mindfulness bij elkaar komt. Het begon allemaal in de keuken van Gwyneth Palthrow. Zij ontwierp een nieuwsbrief die elke week uitkwam met hierin de beste gezonde recepten, shoptips van haar reisjes en een stukje mindfulness om ook rustig in je hoofd te blijven. Daarbij  wilde ze ook haar eigen vragen over  gezondheid, fitness, sport en de psyche van de mens beantwoord hebben. Tegenwoordig is GOOP uitgegroeid tot een mooie website, een verzamelplek voor alle leuke adresjes waar je goed en gezond kunt eten, waar je de antwoorden kunt vinden die Gwyneth heeft geleerd tijdens haar trainingen met verschillende mentors. Gwyneth doet natuurlijk niet meer zelf, maar werkt tegenwoordig met een groot team. De nieuwsbrief bestaat nog steeds. Op de website kun je je inschrijven.

GOOP heeft ook een laagdrempelig programma ontwikkeld, GOOP Detox, dat gebaseerd is op Dr. Jungers 21 days Clean Program. Je hoeft niet alleen maar sapjes te drinken. Je mag ook lichte maaltijden nuttigen. Kijk, dat maakt het al een stuk beter.  Dat is ook precies wat ze willen. Een menu maken met lekkere hartige maaltijden, zodat je niet steeds honger blijft houden. Dan is het slechter vol te houden en neig je snel  uit te wijken naar ongezonde snacks. Terwijl ik het las, werd ik  steeds enthousiaster. Ik liet het aan Deline lezen en ook die ging overstag. Dit zag er gewoon goed uit.  Detox klinkt heel heftig, maar eigenlijk is het 7 dagen even heel gezond eten. Dat kunnen we toch gewoon? Om je alvast een idee te geven, geef ik hieronder een voorbeeld van een dagprogramma.

 

Hoe ziet een dag er uit van het GOOP Detox programma?

7u (bij het opstaan): glas citroenwater (op kamer temperatuur)

8u: Kruidenthee

10u (ontbijt): mango en kokosmelksmoothie

11.30u: Kokoswater

1.30u (lunch): Misosoep met watercress

4.00u (snack): een handje blauwe besjes

6.00u: (diner): gestoomde zalm en groenten

Elke dag is anders maar heeft dezelfde basis. Dit programma is van vorig jaar. Het nieuwe programma is vergelijkbaar maar met nog betere recepten. De recepten die gebruikt worden, zijn niet heel ingewikkeld en vooral lekker licht.

Daarbij zijn er een aantal dingen die je gewoonweg niet mag. Geen alcohol, cafeine, suiker, gluten,  zuivel, soya, mais, nachtschade (zoals aardappels, aubergines,  tomaten). Wat mag je wel? Heel veel drinken, water, kruidenthee. Rustige oefeningen doen. Naar de sauna gaan. En het eten van deze heerlijke gerechten. Werp 1 blik op  de mooie foto’s van GOOP Detox en je bent gewoon verkocht.

 

Wie doet er mee?

Heb ik je al overgehaald? Dit klinkt toch goed? Gezond eten willen we allemaal, en gezond zijn al helemaal. Daarbij wil ik nog wel aangeven dat we geen artsen zijn en dat wij het programma  dus niet zelf hebben ontwikkeld. Mocht je bepaalde medische klachten hebben, neem dan contact op met je arts. Die weet het best of je door kunt gaan of niet. Wij doen het ook voor het  eerst, dus des te leuker om het samen te beleven. Doe gewoon eens gek en doe mee! Begin je jaar goed en gezond. Ik ben benieuwd wie zich na de detox vol energie voelt!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *