Granola by Goop

Het is alweer bijna twee maanden geGoop Granolaleden dat we de Jade’s Detox Challenge hebben gedaan. Heb jij toevallig meegedaan? Dan weet jij ook dat er heerlijke recepten tussen zaten. Bij ons worden die nog wel eens herhaald, af en toe. Of ik maak een variatie ervan. Heb jij niet meegedaan, dan ben je vast nieuwsgierig geworden. Onze detox-club was zo enorm enthousiast over verschillende producten en recepten. Het is leuk om af en toe hier nog eens wat van te delen.

Een enorm grote favoriet is de  Goop Granola. Iedereen vond deze heerlijk! Ik maak deze nog wekelijks, zodat de pot altijd gevuld is. En ik weet dat ik daarin niet de enige ben. Leuk om deze dus eens uit te werken en aan jullie te geven. Ik kan dus zeker aanraden om dit eens te maken.  Maar wees gewaarschuwd, eenmaal geproefd van de Goop Granola, dan ben je verslaafd en kom je er niet meer vanaf…

 Benodigdheden Goop Granola

  • 2 cup (glutenvrije) havermout
  • 1/2 cup quinoa vlokken
  • 1/2 cup gepofte gierst
  • 1/2 cup rauwe cashewnoten (in stukjes)
  • 1/2 cup rauwe pecannoten (in stukjes)
  • 1/4 cup kokos
  • 2 eetlepels pompoenzaadjes
  • 2 eetlepels lijnzaad
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1 theelepel kaneel
  • 3/4 cup kokospalmsuiker of kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel water
  • 3/4 cup kokosolie
  • 1/2 theelepel vanille

 

Bereiding Goop Granola

Verwarm je oven voor op 125Gr Celcius. Combineer de eerste 10 ingredienten in een grote schaal. In een kleine pan combineer je de kokossuiker met 1 eetlepel water en kook dit zachtjes tot de suiker gesmolten is. Roer het ondertussen en wees voorzichtig dat de suiker niet gaat aanbranden. Doe dan het vuur uit en voeg de kokosolie toe. Ik doe het net even andersom, smelt eerst de kokosolie in een pannetje en voeg daar de suiker aan toe. Dat kan natuurlijk ook. Persoonlijk vind ik dit makkelijker omdat de olie toch gesmolten moet worden. Daarna kun je de vanille toevoegen en voeg je het geheel toe aan de havermout-mix. Roer alles goed door elkaar. Leg bakpapier op een bakplaat en spreid het geheel uit op de bakplaat. Bak het geheel voor ongeveer 45 min. Hussel het nog eens voorzichtig door elkaar zonder het helemaal in kleine stukjes te breken. Bak het daarna nog eens voor 20 minuten. Haal het uit de oven en laat het geheel afkoelen voor gebruik.

Tips

Eet het met amandelmelk of amandelyoghurt. Voeg voor de smaak zelf wat fruit toe of cranberries. Je kunt eindeloos vGranola met blauwe bessen en appelarieren!

Omdat het geheel al zo zoet is, hoef je geen honing toe te voegen. Voordeel hiervan is ook dat er geen geraffineerde suikers worden toegevoegd. Alles is natuurlijk en puur. Je hebt het zelf in de hand.

De benodigdheden schaf je een keer aan en kun je meerdere porties van maken.

In het recept wordt met cups gewerkt. Dit is de Amerikaanse maat-standaard. Cup is een inhoud, dus kun je eigenlijk niet echt vergelijken met het gewicht. 1 Cup is ongeveer 237 ML. Het gewicht varieert dus per product. Er zijn speciale cupjes te koop, die ik zelf dus heel fijn vind werken. Wil je dat niet, dan zijn er speciale omrekentabellen. Zoals je in dit blog kunt lezen, kun je het zelf ook omrekenen.

 

Nu heb je alle informatie bij elkaar. Hop, naar de supermarkt en de toko en dan de keuken in. Ga deze granola een keer maken, echt heerlijk! En zo kun je je dag echt goed beginnen! Ik kan er weer tegenaan.

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *