Groen is lekker!

Ik ben momenteel erg aan het experimenteren met gezond eten en drinken. Mijn maag doet nog steeds niet wat ik wil en met het oog op de marathon wil ik nog steeds wat kilo’s kwijt. Dat Jac van de smoothies is konden we hier en hier al lezen. Nu is het mijn beurt! Ik vond laatst hier een recept voor een groene, hartige smoothie. Maar wat een waslijst aan ingrediënten! Aangezien de spinazie in de aanbieding was en ik twee zakken meegenomen had en toevallig ook komkommer en citroen in huis had, heb ik het een gooi gegeven en dit recept wat eenvoudiger gemaakt. Het is wel iets anders geworden maar zo ontzettend lekker!!

 

Benodigdheden:

 • 200ml magere yoghurt
 • een halve komkommer
 • 3 handen verse spinazie
 • 1/2 citroen
 • peper
 • zout

image

 

Bereiding:

 1. Doe de magere yoghurt in de blender en knijp de citroen er in uit.
 2. Snij de gewassen komkommer met schil in blokjes en doe deze bij de yoghurt in de blender.
 3. Zet de blender aan tot alle komkommer is vermalen met de yoghurt.
 4. Voeg beetje bij beetje de spinazie toe, zorg dat je niet te veel tegelijk doet. Meng het geheel tot een gladde pap, als jet het te dik vind voeg dan nog wat yoghurt toe.
 5. Als laatste wat peper en zout naar smaak en klaar is je gezonde, hartige smoothy!

 

image

 

Je kunt zoals in het originele recept ook nog wat koriander toevoegen. Persoonlijk vind ik koriander heerlijk dus voor mij is het zeker een optie maar als je het een te overheersend kruid vindt kun je het dus ook prima weg laten, of vervangen!

 

Facebooktwittermail

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *