Havermout muffins

Soms heb je wel eens trek in iets lekkers, even een tussendoortje, een snackje. Maak dan deze lekkere gezonde muffins. Ik heb dit recept van een vriendin gekregen en ze natuurlijk gelijk uitgeprobeerd! De muffins bevatten havermout en blauwe bessen, dus erg voedzaam en simpel te maken. Ze lijken namelijk erg op onze populaire mugcakes.

Havermout muffinsbeslag

Dit heb je nodig:

125 gram havermout

125 ml melk

1 ei

1,5 banaan

2 eetlepels kaneel

flinke hand blauwe bessen

halve theelepel bakpoeder

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prak de banaan met het ei samen. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar. Ik heb zelf in plaats van alleen blauwe bessen, uit de vriezer een hand blauwe bessen en frambozen genomen.

Vet de muffinvormpjes in met een beetje olie of boter. Vul circa 7 tot 8 muffinvormpjes met het beslag en zet de muffins vervolgens 20 minuten in de warme oven. Klaar zijn je gezonde snacks!

Je kunt zelf natuurlijk prima varieren met verschillende soorten fruit, wat je zelf lekker vind. Wanneer je ze in een luchtdichte pot of doos bewaard, kun je ze prima een paar dagen bewaren. Helaas zijn ze bij mij altijd erg snel op.

Havermout muffins

 

 

 

 

 

 

 

 

Eet smakelijk!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *