Havermout pannenkoekjes met banaan en bessencompote

Het was het laatste weekendje voor de kerst. Jemig?! Kerst alweer? Wat gaat het toch snel! Zeker na Senna haar verjaardag, ons tripje naar Barcelona, een paar weken thuis en hard werken, Sinterklaas en daarna onze vakantie in Benidorm is de tijd echt met een keiharde vaart vooruit gesneld. Wat zijn de laatste maanden enorm snel gegaan. Kerst dus… gelukkig hebben we al een idee wat we de eerste dag gaan doen. Dat betekende wel dat we dit weekend wel aan de boodschappen moesten gaan beginnen. Zondag dan maar het winkelgeweld trotseren. Zaterdag had ik nog even een lekker dagje voor mezelf. Dus na even geshopt te hebben bij de Primark, heb ik ‘s avonds lekker courgettini gemaakt. De boodschappen voor de volgende dag had ik al binnen, want ik heb weer een leuke site gevonden met interessante receptjes. Perfect om uit te proberen als ik zo alleen ben. Kijk dus ook zeker eens op Feelgoodbyfood voor gezonde gerechtjes. Ik zal hier zeker nog eens wat van gaan uitproberen!

Havermout pannenkoekjes met banaan en bessencompote

Zondagochtend zijn van die ochtenden dat je even wat havermout panenkoekjes met een smoothielanger de tijd kan besteden aan het ontbijt. Dat heb ik nu dus gedaan. De foto heb je al kunnen zien op facebook. Maar ik zal je nu ook vertellen wat ik precies gemaakt, namelijk Havermout pannenkoekjes met banaan en bessencompote. We hebben al eens eerder pannenkoekjes gemaakt en deze zijn niet heel anders, maar ook weer heel lekker! Misschien leuk voor je kerstontbijt? Dan heb je deze tip alvast weer binnen!

Recept Havermout pannenkoekjes met banaan en bessencompote

Benodigdheden Havermout pannenkoekjes met banaan

  • 35 gr havermoutmeel (havermout in de keukenmachine vermalen mag natuurlijk ook)
  • 2 bananen
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • scheutje plantaardige melk (amandelmelk bijvoorbeeld)
  • 1 el honing
  • snufje himalaya zout
  • snufje kaneel
  • kokossnippers
  • Amandelyoghurt

Benodigdheden Bessencompote

  • 100  gr blauwe bessen
  • 1 el water
  • 1 el kokosbloesemsuiker

 

Bereiding Havermout pannenkoekjesHavermout pannenkoekjes

Allereerst maak je de bessencompote. Dan kan die een beetje inkoken terwijl je de pannenkoekjes bakt. Pak een steelpannetje en voeg daar de bessen, het water en de suiker aan toe. De suiker is voor de zoeting, dus voeg toe naar eigen smaak. Laat het geheel op laag vuur lekker pruttelen. Ik heb zelf iets meer gemaakt dan dit recept, zodat ik ook nog over heb voor door de yoghurt, heerlijk! De compote moet een klein beetje indikken, dan is ze goed.

De havermoutmeel kun je zelf maken door de havermout in de keukenmachine tot meel te laten malen. Daar kun je dan de melk, honing, zout, kaneel,1 banaan en het ei aan toevoegen. Mix het geheel tot een beslag. Het beslag is wat dikker dan normaal beslag. Mocht je het toch te dik vinden, kun je nog wat water of melk toevoegen. Snijd de andere banaan in plakjes. Pak een koekenpan en zet deze op een laag vuur met wat kokosolie of zonnebloemolie. Zodra de pan warm is, schenk je wat beslag in de pan en leg er een paar plakjes banaan op. Zodra er gaatjes in het pannenkoekje komen, kun je hem voorzichtig omdraaien. Doe dit heel voorzichtig want het is een zacht beslag. Mijn eerste pannenkoekjes gingen snel kapot en bleven niet mooi rond. Een leuke oefening dus.

Leg de pannenkoekjes op een bord. Doe er wat bessencompote bij en schep er een paar lepels amandelyoghurt bij voor de frisheid. Als laatste kun je er kokossnippers overheen strooien. Ik heb er nog een frisse smoothie van amandelmelk, bevroren aardbeien, bevroren mango en banaan bij gedaan. Klaar is je gezonde maar vooral overheerlijke ontbijt! Echt iets voor een zondag of een gezellig kerstontbijt!

Havermout pannenkoekjes

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *