Healthy Lions

Tijdens mijn zoektocht naar gezonde snacks kom ik altijd van alles tegen. Het één lijkt me heerlijk, het andere niet. Door Jade ben ik wel veel bewuster gaan eten en probeer ik echt op te letten. Natuurlijk snoep ik nog wel hoor. Dat blijft mijn guilty pleasure. Maar het is al een stuk minder dan eerst. Toch is altijd leuk om iets in elkaar te knutselen, en dat lekker bij de koffie snoepen. Dat je dan weet dat je best ok bezig bent. Want het leven moet natuurlijk ook wel leuk blijven. En volgens mij wordt niemand blij van alleen maar linzen en noten. Af en toe wil je gewoon wat lekkers, ja toch?


Op verschillende sites kwam ik de Healthy Lion tegen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een recept van de Chickslovefood. Wow, wie kent nog de Lion van vroeger? Volgens mij wordt het nog wel verkocht, maar heeft ondertussen MARS, Snickers en KitKat wel de overhand. Daarnaast had ik nog rijstwafels liggen die eigenlijk al een beetje oud en zacht aan het worden waren. Dus om zo lekker op te peuzelen zat er niet meer in. Tijd dus voor een gerechtje! Laat er nou rijstwafels in deze healthy lions zitten! Handig! Ze waren ook zo gemaakt. Ik ben gisteravond weer even achter het aanrecht gesprongen en aan de slag gegaan. Het was echt zo gepiept. Ga jij ze ook maken?

Recept Healthy Lions

Benodigdheden Healthy Lions
– 3 rijstwafels
– 30 gram havermout
– 40 gemengde noten, grof gehakt
– 3 eetlepels pindakaas (of 2 eetlepels pindakaas, 1 eetlepel notenpasta)
– 2 eetlepels honing
– 50 gr pure chocola

Bereiding Healthy Lions
Doe de honing en de pindakaas in een kommetje en zet 30 sec in de magnetron of even in een pan met wat heet water. Het moet wat vloeibaar worden. Ik heb pas een grote pot notenpasta gekocht, dus vond het leuk om hier een combi van te maken. Je kunt natuurlijk zelf kijken welke soort pasta je gaat nemen.
Verkruimel de rijstwafels in een kom, hak de noten in een kleine hakmachine en doe dit samen met de havermout in een kom. Schep het pindakaasmengsel erdoorheen. Smelt dan de pure chocolade au bain-marie. Dit kun je gelijk doen met het pannetje water dat je toch al had klaar staan. Schep dit ook door het mengsel heen. Ik heb zelf iets meer chocolade gebruikt, omdat het anders een droog geheel werd. Bekleed een vierkant bakje met aluminium folie. Doe het mengsel in de bakje en druk het aan tot 1 grote plak. Laat dit minimaal 20 minuten opstijven in de koelkast, langer kan natuurlijk ook. Haal de plak uit de koelkast en snijd het in blokken of repen. Bij mij viel het toch een klein beetje uit elkaar, dus ik heb er kleine brokken van gemaakt. Snoept ook lekker weg! Lekker voor in het weekend bij de tv!


Snoep se!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *