Happy weekend, healthy snacks

Het weekend komt er weer aan. As je doordeweeks meer regelmaat hebt en meer structuur, dan is gezond eten wat makkelijker. Maar in een weekend waar regelmaat vaak uit zijn voegen getrokken wordt, is het soms lastig om een gezonde maaltijd te maken en kun je snel naar snacks uitwijken. Ach, is dat nu heel erg? Nee natuurlijk niet. Het moet ook wel te doen blijven en leuk blijven. Zodra het een MOETEN wordt, vind ik het persoonlijk al vervelend worden. Dus het is prima om er bewust van te zijn en af en toe een snackje moet echt wel kunnen.

Wil je toch een beetje gezond blijven snacken? Dan heb ik voor vandaag een lijstje met healthy snacks gemaakt. Maak er een paar en doe ze in de vriezer. Dan heb je altijd voorraad. Heb je geen zin om lang in de keuken te staan? Dat kan natuurlijk ook, dan geef ik ook healthy snacks die al zo goed als kant en klaar zijn. Makkelijker kunnen we het niet maken. Heb jij nog tips? Laat het ons weten, dan kunnen we het lijstje aanvullen!

Choco snackballetjesgezonde brownies

Healthy snacks om zelf te maken

 • Een tijdje geleden heb ik de choco snackballetjes van Rens Kroes gemaakt. Wat een topper. Ik maak ze nog steeds wel eens, ze zijn namelijk heerlijk  om zo lekker tussendoor te eten, bij de koffie, bij de thee of bij de tv. Maak je eigen variatie, want zo kun je ook nog eens verschillende balletjes eten. Net waar je trek in hebt.
 • Heb jij de bietenchips al eens gemaakt? Een prima alternatief voor als je geen gewone chips wilt eten. Dit is dan de gezonde versie. Je kunt van allerlei verschillende groentes dit soort chipjes maken, dus probeer ook eens wat anders uit en kijk wat jij lekker vind.
 • Zin in een cakeje? Maak dan een mugcake van havermout of een havermoutmuffins uit de oven. Wij hebben verschillende recepten op ons blog gezet, hier kun je zien hoe je een havermoutcakeje kunt maken. Vul zelf aan met je favoriete ingredienten.
 • Sport je veel? Dan kun je beter een proteine bar maken, zoals Deline pas al blogde. Het is ook nog eens een heerlijk tussendoortje en je zorgt gelijk voor de juiste stoffen die je nodig hebt. Win-win ljikt me?
 • Smoothies! Dit zijn eigenlijk super tussendoortjes. Maak je favoriete smoothie met al je lekkerste fruit erin. Dan heb je al zon boost aan vitamines en energie binnen, dat je niet eens meer trek hebt in zoetigheid. Inspiratie nodig? Wij hebben veel verschillende smoothies geblogd, want wij zijn al fan hoor! Zoek maar eens op de site.
 • Brownies! Die zijn toch niet gezond, zou je denken. Nou de versie van Deline wel! Een healthy brownie van zoete aardappel. Lijkt enorm op de echte brownie, maar je hoeft je minder schuldig te voelen.

Zijn er andere snacks waar je minder langs voor in de keuken hoeft te staan? Natuurlijk!

Healthy snacks kant en klaar

 • Fruit! Je kunt natuurlijk lekker fruit tussendoor nemen. Pak dan wel je favo-fruit want dan is de kans groter dat je het ook echt daadwerkelijk opeet, zonder dat je gelijk naar de Strawberrie Shortcake Smoothieszoetigheden grijpt. Leuke tip voor de appel: Snijd de appels in ringen en doe er een beetje kaneel over. Lekker voor onder het kijken naar Netflix.
 • Bij de supermarkt kun je naast groente en fruit veel gezonde producten kopen. Wij hebben al eens de repen en balletjes uitgeprobeerd. Lees hier wat wij er van vonden. Ook verkopen ze uit hetzelfde schap boerenkool chips. Dus misschien ook leuk om eens te proberen? Laat ons weten als je dit al een keer hebt gekocht. Misschien een goede tip voor de rest!
 • Noten. Noten mag je natuurlijk ook lekker snacken. Dan wel ongebrande en ongezouten natuurlijk. Neem een handje als je even lekkere trek hebt!
 • Rauwe groentes zoals wortels, komkommer, paprika. Dip in het een zelfgemaakte hummus en je hebt een heerlijke snack! Leuk voor op verjaardagen ook.
 • Ik doe deze vaak zelf meenemen naar mijn werk, maar voor in het weekend is het ook een makkelijke snack. Rijstwafel met hummus of notenpasta.

 

Onze blog-collega’s hebben ook wel eens zulke lijstjes gemaakt. Ik geef hier twee sites die je eens moet bekijken, want zij geven ook echt goede tips. I Love Health heb ik al eens eerder genoemd, maar zij geeft hier maar liefst 20 tips voor gezonde snacks. Chicks Love Food geven ook de heerlijkste recepten en hebben pas 9x lekkere tussendoortjes gegeven.

Het weekend kan nu beginnen! Welke snack ga jij nemen voor het weekend? Of heb je zelf nog andere  snackjes? Stuur ze door en laten we elkaar inspireren.

Heel fijn weekend alvast! X

 

Facebooktwittermail

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *