Chocolade

Healthy warme chocolade 2.0

Ik met mijn fantastische ideeen, ik dacht, ik ga lekker een variant bedenken op die overheerlijke winterse suikerbom… Toen ik even in de zoekfunctie dook van ons eigen blog, bleek dat Jacoline dit fantastische idee vorig jaar al had. Gelukkig zijn er veel meer mogelijkheden en heb ik dus op haar eerdere blog wat variaties gevonden!! Hier komen ze 😃

Bounty winter heaven

Houd je van Bounty? Gebruik dan eens kokosmelk voor je warme chocolademelk! Kokosmelk is niet übergezond door de verzadigde vetten die erin zitten, maar het bevat wel vezels, vitaminen, mineralen en anti-oxidanten die weer heel goed zijn. Gewoon 3 theelepels cacao in je kopje doen en een kop kokosmelk warm maken. Als je van zoet houdt, kun je wat honing toevoegen of een vanillestokje mee verwarmen. De kokossmaak kan je nog sterker maken door kokossnippers over je warme kokos-chocomelk te strooien. Je waant je echt in tropische sferen met deze combinatie!

Chocolade

Chocolade spice bomb

Wist je dat chocolade en specerijen heel goed samen gaan? Probeer dit ook eens in je warme chocolademelk. Gebruik weer 3 theelepels cacao, dan een kop amandelmelk, een vanillestokje en ga los met kaneel en chilipepers. Maar denk ook aan de kruiden die je in een Chai latte doet, zoals steranijs, kruidnagel of kardemom. Probeer uit wat jij het lekkerst vind! Spice up your cold nights, want van deze pittige chocolademelk krijg je het lekker snel warm.

 

Maple mystery

Geen zin in te veel gedoe maar wil je net wat meer diepte in de warme chocolade!? Gebruik maple syrup als vervanging voor suiker, de licht gebrande smaak geeft net die extra twist. Om dit te versterken kan je er een snufje zout bijdoen. Klinkt heel gek, maar dat is heel lekker, probeer maar! Bij voorkeur maak je het dan met amandelmelk, deze variant is een van mijn favorieten!!

 

Als klap op de vuurpijl heb ik op de site van Rens kroes een recept gevonden voor gezonde slagroom, als je warme chocolade melk nu geen feestje wordt weet ik het niet meer. Komt ie:

Ingrediënten
1 blik pure kokosmelk (zonder toevoegingen en geen light variant!!) (400 ml)
Mespuntje vanillepoeder, ongezoet
1 el ahornsiroop of honing.

Kokosroom

Bereiding
Zet het blik kokosmelk een nacht (minimaal 12 uur) in de koelkast. Het water en de room moeten gaan scheiden en dat gebeurt alleen als het koud genoeg is. Zet het bij voorkeur achter in de koelkast, want daar is het het koudst. Schud het blikje niet! Open dan het blik en schep de creme (de bovenste dikke laag) met een lepel in een kom. Doe de ahornsiroop en het vanillepoeder erbij en klop met een slagroomklopper, garde of mixer tot een glad en romig geheel. Schep dit mengsel op een van de chocolademelk varianten en enjoy!!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *