Yogi tea on ice

Verse ice tea; Yogi Tea on Ice, The Whole Health Lemonade

Ice Tea Recept: Yogi tea on ice Hoewel het nu nog niet zo lijkt, de zomer is in aantocht. Het is vandaag de langste dag en daarna gaat de temperatuur omhoog. Zo is ons beloofd op het weerbericht. Ik heb zelf nog niet echt het zomergevoel. Hoe kunnen we dat nu eens opwekken? Door lekkere zomerse recepten te maken natuurlijk. Wat hoort er duidelijk bij de zomer? Een frisse ice tea, Yogi Tea on Ice! In veel ijsthee-soorten zit veel suiker. Dat willen we eigenlijk liever niet. Soms is een glas wel lekker, maar dat kun je beter niet de hele dag drinken. Wat dan wel? Maak zelf je ijsthee. Dan weet je wat er in zit. Ik heb daarom deze ijsthee geprobeerd van de Yogi Tea en is heerlijk verfrissend.

In het winnaarspakket dat we in 2016 weggaven, Het Yoga starterspakket, zat een pakje heerlijke Yogi Tea. Ken je deze thee? Ik ben echt enorme fan. Wij krijgen deze thee altijd na onze yogales. Omdat het vandaag ook nog eens International Yoga Dag is, leek mij de link erg leuk om hier nu een lekkere ijsthee mee te maken. En wat blijkt? Op de website van Yogi Tea hebben ze verschillende recepten al geschreven voor frisse ijsthee. Tijd om dit eens uit te proberen!

Yogi Tea on Ice

Yogi Tea is van oorsprong ayurvedische thee. In 1960 ontwikkelde de yogi Bhajan deze kruidenthee als onderdeel van het ayurvedisch dieet. De eerste thee bestond uit de volgende kruiden: kaneel, kardemom, gember, kruidnagel en zwarte peper. Het zijn echt gezonde producten, waarbij de thee bestaat uit verschillende kruiden. Tegenwoordig zijn er wel 44 smaken te koop. Ik haal ze bij De Tuinen. Mijn favoriet zijn de Classic en de Ginger Lemon. De laatste drink ik vooral ‘s morgens omdat deze een echte lekkere kick geeft door de gember. De Classic is heerlijk voor de late avonden of voor na de yogales dus. Voor vandaag heb ik een ice tea -recept gevonden die je met de Ginger Lemon kunt maken, Yogi Tea The Whole Health Lemonade. Heb jij ook een  favoriet? Laat het me weten, dan gaan we deze natuurlijk ook eens proberen.

Ice Tea: Yogi Tea On Ice “The Whole Health Lemonade”

Het Recept

Benodigdheden voor 1 glas Ice Tea:

  • 1 zakje Yogi Tea Ginger LemonIce Tea Recept: Yogi Tea on Ice
  • 250 ml gekookt water
  • 60 ml witte druivensap
  • 1 ml geperste limoen

 

Bereiding voor 1 glas Yogi Tea on Ice:

Kook 1 liter water, zodat je niet alleen 1 glas kunt maken maar gelijk een hele kan. Hang in het gekookte water 1 zakje Yogi Tea Ginger Lemon. Laat dit ongeveer 10 minuten trekken. Schenk 250 ml in een groot glas  en laat het afkoelen. Zodra het afgekoeld is, kun je het in de koelkast zetten. Haal het na een paar uur uit de koelkast. Voeg er de druivensap en de limoen aan toe. Als het echt warm is, voeg je er nog wat ijsklontjes aan toe! Yogi Tea on Ice, The Whole Health Lemonade is een heerlijke verfrissing voor de heetste dagen en zonder toegevoegde suikers.

Maak jij ook wel eens zelf ijsthee? Deel je recept met ons!

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *