
Kokoskwark-taartjes
Soms is een feestje best op zijn plaats. En dan wil je natuurlijk ook een lekker taartje erbij. Ook al is de Jade’s Beach Body Challenge ondertussen op zijn einde. Dan kunnen we natuurlijk niet alle remmen loslaten en maar heel veel gaan snoepen en vet eten. Wat wel even lekker is natuurlijk, dat zal ik absoluut niet ontkennen. Ik zal ook echt wel een beetje zondigen nu weer, ook dat geef ik toe. En zeker na die strenge 6 weken is het wel even fijn om weer een echt stukje chocola te nemen of een echte taart.
Toch is het ook wel fijn om de lijn een beetje aan te houden want de zomer is er nog niet. Straks willen we toch weer die bikini aan en mag het allemaal wel wat strakker. Ik heb even zitten zoeken en diverse leuke opties voorbij zien komen. Deze is het uiteindelijk geworden, de kokoskwark-taartjes en komt van de Ohmypie website. Die is echt super leuk! Heb je daar al eens op gekeken? Hou je van taarten bakken? Kijk dan zeker een keer op OhMyPie, normale en de gezondere versies. Ik heb er maar gelijk een feestje van gemaakt. Het recept is voor een kleine springvorm. Ik heb zelf voor de cupcake vorm gekozen zodat ik een stel kleine taartjes heb. Wil je ze niet bij de koffie? Eet ze dan lekker als ontbijt, want ook dat is een goed alternatief!
En zeg nou zelf, het zijn toch plaatjes om te zien?
Het recept Kokoskwark-taartjes
Benodigdheden Kokoskwark-taartjes
Bodem:
- 1 banaan
- 40gr havermout (gemalen)
- 1 el cacao poeder
- 2 dadels
- 2 el pistache nootjes
- 1 el pindakaas
Vulling:
- 200gr kokosyoghurt (bijv Alpro Mild&Creamy)
- 2 blaadjes gelatine of 2 gr agar agar
- 1 tl vanille poeder
- 1 el honing of agave siroop
Garnering:
- handje frambozen
- kokosrasp
- iets anders wat je lekker vind
Bereiding Kokoskwark-taartjes
Bekleed de springvorm (10-12cm) of de cupcake vorm. Doe de banaan, snufje zout, pindakaas en het havermoutmeel in de keukenmachine en mix het tot een deegbal. Het havermout meel kun je natuurlijk makkelijk zelf maken door allereerst het havermout te malen in de keukenmachine. Voeg de dadels toe, de pistache nootjes en de cacao poeder. Mix het deeg nog goed door elkaar zodat alle ingredienten goed door elkaar gemengd zijn. Proef het deeg of het goed op smaak is. Je kunt natuurlijk altijd nog wat toevoegen, naar jouw smaak. Vul de cupcake vorm met de bodem. Schep met een lepel per vormpje wat van het deeg. Ik kon er met deze mix 6 vullen. Zet de vorm daarna in de vriezer om even stijf te laten worden. Ondertussen kun je aan de slag met de vulling.
Leg de gelatine blaadjes in een kommetje koud water zodat ze zacht en soepel worden. Zet een pannetje op het vuur met een paar eetlepels water. Doe de gelatine erin en verwarm het pannetje totdat de gelatine geheel is opgelost. Voeg de gelatine toe aan de kokosyoghurt, de vanille en de agave siroop. Mix alles goed door elkaar. Wil je het een luchtige vulling laten worden, dan kun je ook even met de staafmixer mixen. Dit heb ik gedaan.
Haal de vorm uit de vriezer en schep de vulling op de bodem van de cakejes. Verdeel alles over al je vormpjes. Zet daarna de cakejes in de koelkast, zeker een paar uur om het goed stijf te laten worden.
Voordat je ze gaat eten kun je ze versieren met frambozen en kokos of wat je zelf lekker vindt. Geniet er van, het mag!
Love your life!


