Lunch tip: Spinazie-omelet met een blueberry mint smoothie

Tijdens onze zoektocht naar gezond eten kom je verschillende recepten tegen. Het is leuk om van alles uit te proberen. Zo is het ene lekkerder dan het andere. Soms heb je een heerlijk recept dat je vaker gaat maken, soms denk je dit eet ik niet meer. Lunch vind ik vaak een uitdaging. Vooral als ik weinig tijd heb, is een boterham het snelst. Nu is dat natuurlijk helemaal niet erg. De ene dag neem ik lekker een boterham, de andere dagSpinazie-omelet met blueberry mint smoothie verzin ik iets anders. Zodat ik goed in balans blijf en lekker afwissel. Wie wilt er nu elke dag hetzelfde?

Voor vandaag heb ik een leuke variatie op de boterham, namelijk de spinazie-omelet. Daarbij heb ik een lekker frisse smoothie gemaakt en mijn lunch was helemaal klaar. Ik had daarna enorm veel energie en kon er de hele middag op teren. Dat merk ik namelijk wel. Wanneer ik alleen brood eet ‘s middags, heb ik einde van de middag vaak al weer trek in iets lekkers. Neem ik een uitgebreide salade of deze omelet, dan kan ik er wel even tegen aan. De smoothie kun  je ook later drinken, als 4-uurtje. Dan heb je nog iets lekkers na de hand en krijg je toch je vitamines binnen. Dus ga snel de keuken in en maak samen met ons de spinazie-omelet alvast voor morgen. Prima om mee te nemen naar je werk.

 

 

Benodigdheden Spinazie-omelet

4 eiwitten

50 gram huttenkase

3 champignons

handje verse spinaziespinazie-omelet

1 theelepel knoflookpoeder of een geperste teen

1 theelepel uienpoeder of een kleine ui heel fijn gesneden

zout & peper

Het recept is van In Love With Health. Daar heb ik een paar kleine aanpassingen opgemaakt. Ik heb verse knoflook en verse ui gebruikt. Ik had geen poeder in huis en dan vind ik vers toch lekkerder.

Bereiding Spinazie-omelet

Kluts de eieren in een kommetje en voeg de knoflook, ui, peper en zout toe. Hak de spinazie grof en roer die door het ei-mengsel. Verwarm een pan met wat zonnebloemolie of kokosolie. Voeg het eiwit-mengsel toe aan de pan. Snijd ondertussen de champignons in plakjes en voeg deze ook toe aan het ei. Je kunt ze eventueel ook even bakken voordat het ei de pan in gaat. Laat het geheel zachtjes garen. Als het ei gaar is, plaats het dan op een bord en doe er wat huttenkase overheen.

Wil je de smoothie er gelijk bij maken? Zet dan de blender gelijk aan als je gaat bakken.

Benodigdheden Blueberry mint smoothie

1 1/2 cup amandelmelk

1 banaan

1 cup blauwe bessen (bevroren)

1 cup ananasBlueberry mint smoothie (bevroren)

een paar munttakjes

Bereiding Blueberry mint smoothie

Voeg alle ingredienten toe in de blender. Blender alles tot een mooie paarse smoothie! Deze smoothie is een variatie op een smoothie die we tijdens de detox hebben gemaakt. Ik vind het een hele frisse combinatie.

Dit is een heerlijke lunch en niet moeilijk om te maken. Heb je dus weinig tijd, dan ben je zo klaar. Eventueel kun je hem ook al ‘s avonds maken en de volgende dag opwarmen en de huttenkase erop doen.

 

Ik zeg, niks meer aan doen.

Eet smakelijk! 

 

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *