Low carb mug cake, hoe leuk is dat!?

Diegene die ons blog vanaf het begin al volgt, weet dat ik dol ben op de mug cake. Het makkelijk te maken cakeje uit een beker. Het originele recept is met havermout en banaan. Helaas zit die mug cake boordevol koolhydraten en past nu niet meer in mijn dieet. Gelukkig heb ik een heerlijke vervanger gevonden. Snel makkelijk en koolhydraat arm dus!!

Low carb mug cake

Benodigdheden:

 

  • 5 et amandelmeel
  • 2 et boter
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • snufje bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 eetlepels stevia
Bereidingswijze:

 

  1. Smelt de boter in de magnetron in een mok of in een laag bakje.
  2. Voeg de rest van de ingrediënten bij de boter en mix dit goed door elkaar.
  3. Verwarm de mok voor 1,5minuut op 1000W in de magnetron, heeft jouw magnetron een ander wattage pas je de tijd aan.
  4. Maak het af met wat geraspte kokos en een klodder pindakaas.

 

Klaar is kees alweer!! Je kunt voor de variantie ook wat minder kaneel doen en 1/4 banaan door het beslag heen prakken. Doe dat alleen niet te vaak want banaan zit boordevol koolhydraten. Eet smakelijk!!

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *