Mijn favoriete Detox recept!

Zoals Jacoline al eerder beschreef hoeft een Detox kuur helemaal niet te bestaan uit alleen maar sap of vieze drankjes. Sterker nog de Detox die wij hebben gedaan daar zaten toch lekkere recepten bij!! Echte blijvertjes. Willen jullie weten hoe we het hebben ervaren, lees dan hier de evaluatie van onze Detox week.

 

De komende tijd zullen we wat lekkere recepten op ons blog zetten. Ik gok zomaar dat jullie ineens allemaal ons Detox programma willen volgen! Hieronder geef ik jullie het recept van mijn favoriet, de “lemongrass Chicken banh-mi salade. Vanavond eet ik hem weer!

image

Benodigdheden: 

 

voor de kip:

– 1 kipfilet
– 2 dunne plakjes groene peper
– 1 sjalot grof gehakt
– 2 eetlepels glutenvrije sojasaus
– de schil van 1 limoen
– 1 stengel citroengras, grof gehakt en geplet
– 1 theelepel kokossuiker
– 1 eetlepel gehakte gember
– 1 teentje knoflook, gepeld en geplet

 

voor de “quick pickles”

– 2 theelepels rijstazijn
– 2 theelepels kokossuiker
– sap van een halve limoen
– 50gr gehakte wortel
– ⅓ komkommer in plakjes gesneden
– groene peper dun gesneden naar smaak

 

voor de dressing:

– 2 theelepels kokossuiker
– 1 theelepel witte miso
– sap van een halve limoen
– 1 eetlepel rijsazijn
– 3 eetlepels neutrale olie (kokos, zonnebloem)
– 1 theelepel sesamolie

 

voor de salade:

– 2 handjes romaine sla
– 1 sjalot dun gesneden of heel fijn gehakt
– 1 klein handje basilicum grof gehakt
– 1 klein handje koriander grof gehakt

 

Bereiding:

  1. Snij de kipfilet in reepjes en doe ze in een kom. Doe vervolgens alle andere ingrediënten die voor de kip nodig zijn in een blender en maak er een pasta van. Doe de pasta bij de kip en zorg dat alle kip onder de pasta komt te zitten. Laat de kip 30 minuten op kamer temperatuur intrekken.
  2. Doe vervolgens de rijstazijn, kokossuiker en de sap van een halve limoen
    voor de “quick pickles” in een kom, roer goed door en voeg tenslotte de wortelen, komkommer en de groene peper toe. Roer het geheel goed door en laat het 10 minuten intrekken.
  3. Maak de dressing door alle ingrediënten in een schaaltje te doen en het rustig door te roeren.
  4. Grill vervolgens, nadat je de kip van de overtollige marinade hebt ontdaan, zachtjes gaar. Dit kan met een grillpan of onder de gril in de oven.
  5. Gooi de sla, de sjalot en het grootste gedeelte van de sla ingrediënten in een sla schaal en besprenkel alles met de dressing. Top het geheel vervolgens af met de gegrilde kip, de “quick pickles” en het restant van de verse kruiden.

 

Het lijkt enorm veel werk maar uiteindelijk valt het echt wel mee. Deze heerlijke salade is het in iedergevaal meer dan waard! Eet smakelijk!

 

Bestand_000 (6)

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *