DIY Mueslirepen

havermout op de weegschaal

 

Gisteren heeft Deline over afvallen geblogd, over de feitjes en de fabels. Dat afvallen lastig is, zal altijd zo blijven. Maar het betekent natuurlijk niet dat je dan ook niet meer lekker kunt eten. Ik hoef niet af te vallen, maar vind gezond (en zeker ook lekker) eten wel belangrijk . Daarom heb ik deze week geprobeerd mueslirepen zelf te maken! Gezond en heerlijk! Ook voor de afvallers onder ons kun je hier een prima versie voor maken met producten die jij lekker vind en die goed zijn voor je dieet. Je mag jezelf best verwennen toch?

Ik volg verschillende blogsites en kwam op Chickslovefood.com een goed recept tegen voor muesli-repen. Na een paar keer proberen (er liggen er helaas ook al een paar in de vuilnisbak) heb ik de slag te pakken en is dit het resultaat geworden. Je kunt weer eindeloos varieren, maar ik vond dit zelf wel een fijne combinatie.

 

 

Wat heb je nodig voor ongeveer 7/8 repen?kokosolie en agavesiroop

  • 130 gram havervlokken of havermout
  • 60 gram gemengde noten (cashew, amandel, cranberries)
  • 75 gram rozijnen
  • schepje cacao nibs
  • stuk pure chocolade (optioneel)
  • wat geraspte schil van een citroen
  • 1 eetlepel kaneel
  • 70 gram honing of agave siroop
  • 2 eetlepels water
  • 2 eetlepels olie

 

 

Hoe kun je het maken?

  • Verwarm de oven voor op ongeveer 180 graden en plaats het rooster zo laag mogelijk.
  • Ondertussen kun je alvast de havervlokken, noten, citroenrasp, rozijnen, cacaonibs en kaneel in de blender of keukenmachine mengen. Maak het niet te fijn, maar hou het lekker grof.
  • Verwarm de honing in een pannetje totdat het een lichtvloeibare substantie is. Voeg het water en de olie toe en roer het doorelkaar.
  • Voeg het havermengsel bij de honing en roer het doorelkaar. Het wordt een kleverige massa.
  • Pak een klein bakblik voor bijvoorbeeld brownies en leg hier een stuk bakpapier in. Giet daarop de massa. Mocht je blikje groter zijn, spreid het niet helemaal uit maar vorm de massa naar een vierkant of rechthoek met een dikte van ongeveer 1 cm. Het loopt niet uit.
  • Bak het in de oven voor ongeveer 25/30 minuten. Let op dat het niet te donkerbruin wordt. Het mag best nog wat zacht zijn na het bakken. Bij het afkoelen wordt het harder.
  • Als het is afgekoeld, kun je de stukken snijden
  • Voor de liefhebbers onder ons, na het afkoelen heb ik zelf de uiteindSelfmade Mueslirepene in (au-bain-marie) gesmolten pure chocolade gedoopt. Dit hoef je natuurlijk niet te doen, maar is wel erg lekker!

 

Klaar zijn je mueslirepen, een gezond tussendoortje. Leuk om te maken en erg smakelijk! Let op, je kunt ze niet heel lang bewaren, er zitten geen conserveringsmiddelen in. Mocht je ze toch niet snel opeten, dan kun je ze ook invriezen en heb je elke dag een prima snackje. Zo kom je de dag wel door! Ga jij ze maken? Laat het ons weten en stuur eens een foto!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *