Nieuwe Quote: Bewustzijn!

Het is een nieuwe maand, Oktober! Dat vind ik een perfecte timing voor een nieuwe quote. Na de zomer hebben we het veel gehad over het begin van een nieuwe start. Daar ging de quote ook over. Even alles omgooien en je leven nieuw “leven” in blazen. Oktober is het begin van de herfst. De blaadjes vallen van de bomen, de zomer is nu echt voorbij en de winter is in aantocht. Tijd voor balans, tijd voor rust; tijd voor bewustzijn.

Balans

mindful-eatingWe hebben in september een poging gedaan tot 50 days of Green Happiness. Wij waren er al snel achter dat het niet iets voor ons was. Prima als dat het voor jou wel is natuurlijk, ieder zijn ding. Nu zijn de dames van de Greenhappiness ook nog eens veel in het nieuws geweest. Hierin is de media enorm kritisch geweest. En eerlijk, ze hebben niet de handigste dingen gezegd op tv. Dat ik er zelf te weinig aan had en het programma niet bijzonder vond, was al snel duidelijk voor mij. Ik kon hier niet op leven. Voor mij was toen wel duidelijk: ik hoef niet op een streng dieet. Ik wil ook niet afvallen. Dat is niet mijn doel. Wat is dan wel mijn doel? Bewust eten en proberen gezond te eten. Maar dat betekent niet dat ik niet zondig. Nee hoor, echte taartjes vind ik heerlijk en een stukje chocolade zal ik er ook niet om laten. Ik ga genieten van eten en probeer het zo bewust mogelijk aan te pakken. Daarbij probeer ik het vooral in balans te houden. Dus veel gezonde producten, veel groente en fruit, maar ook wel eens een stukje vlees en vis, af en toe vegetarisch. Afgewisseld met wat lekkers! Suiker proberen te matigen, dat zal de ene keer beter gaan dan de andere keer. Dat probeer ik dan weer te compenseren. Lekker bewust bezig zijn en weten wat je in je mond stopt. Balans is daarbij het sleutelwoord. Helemaal vegetarisch of zelfs veganistisch wil ik niet. En helemaal zonder suiker ook niet, omdat ik ook van baksels hou!bewustzijn

Bewustzijn 

Oktober is voor mij de maand van bewustzijn. Misschien heb je ook wel stoptober zien voorbij komen op social media? Doe daar dan aan mee! Dit is het moment om bewust te zijn van je lijf, van je leven en wat je er mee doet. Te is nooit goed, maar genieten mag altijd. Wees bewust van wat je doet en maakt. Dan ben je al een heel eind op weg. Want als je bewust bent van je eten, ga je er zeker weten ook veel meer van genieten!

Vandaar de nieuwe quote:

“How mindful eating can help you fall in love with food”

Uiteindelijk gaat het om jouw eigen lijf en jouw gezondheid. Als je van jezelf houdt, dan wil je daar toch ook goed voor zorgen?

Succes met bewustzijn in Oktober! love-yourself

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *