Ontbijt voor moeilijke eters

Onze jongste telg is een hork als het om eten gaat. Ze eet haar hele leven al slecht en heeft tot 22 maanden aan mama’s borst gehangen. Als ik het niet met eigen ogen had gezien zou ik zweren dat de navelstreng nog vast zat in die tijd.

 

Ik heb geleerd dat een goed ontbijt het halve werk is en dat probeer ik mijn kroost uiteraard ook mee te geven. De twee oudste heren ontbijten als bootwerkers en gaan opgewekt naar school waar hun kleine zus het eerste uur loopt te mekkeren omdat ze niet weet wat ze wil eten en eerst alles op noemt wat er in de kast staat. Ellende dus en ik weet dat zodra ze eet het zonnetje weer gaat schijnen en haar chagrijnige humeur als sneeuw voor de zon verdwijnt.

 

Brood vind ze niet lekker, pap nog minder, zelfs mijn geliefde overnight-oats wil ze niet. Muesli, cruesli of andere ontbijtgranen worden na twee happen afgewezen, fruit ook. Tja wat doe je dan… Voet bij stuk houden en opgescheept zitten met een chagrijnig kind of verder zoeken. Dat laatste heb ik gedaan. Waar ze wel gek op is, zijn pannekoeken, en natuurlijk is dat niet heel gezond maar die zijn natuurlijk wel gezond te maken!! Zo kwam ik op een recept van havermout pannenkoeken. Makkelijk te maken, gezond en een dikke hit. Het recept wat ik had gevonden heb ik wel iets aangepast. Dit is het geworden!

image

Benodigdheden:

Pannekoeken mix eier

1 ei

1 rijpe banaan

3 eetlepels havermout

scheutje melk

Honing

 

Bereiding:

Ik maak den klein beetje stevig beslag van old school pannekoeken mix. Ik ga voor makkelijk een neem de eiermix variant. Ik maak dat beslag op gevoel, het hele pak heb ik natuurlijk niet nodig. Daar gooi ik een ei doorheen en een banaan. Ik vermaal 3 eetlepels havermout in de keukenmachine en die gooi ik er ook doorheen. Ik vermeng dit goed met de mixer en ik pas de dikte van het beslag aan met een scheutje (amandel) melk. Op een laag vuur met een klein scheutje olie bak ik de pannenkoekjes gaar. Het is even proberen met omdraaien, ze zijn minder stevig dan echte pannekoeken dus doe het met beleid. Ik smeer er als beleg nog wat honing op. Uiteraard kan het ook wat poedersuiker zijn of wat jam.

Eet smakelijk!

image

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *