Oopsies!! De koolhydraat arme broodvervanger.

Na bijna twee weken koolhydraat arm eten, kom ik tot de conclusie dat het me prima af gaat. Het gemis van brood is het enige waar ik soms wat moeite mee heb. Een koolhydraat arme boterham kan hier uitkomst bieden. Eerlijk is eerlijk, in zo’n brood zit nog steeds behoorlijk wat koolhydraten. Het klinkt leuk maar het is toch minder rooskleurig dan je denkt. Via een vriendin kwam ik op het recept van “Oopsies” een soort eierkoek achtig broodje wat je prima als broodvervanger kunt gebruiken.

 

Amerikanen noemen het ook wel Oopsie rolls of Oopsie bread. Een basis oopsie is van zichzelf heel neutraal en kan je met van alles en nog wat beleggen. Maar je kan net zo goed vooraf wat kruiden en/of specerijen door het beslag doen voor een hartiger variant. Probeer eens kokos, kaneel en kardemom voor zoete Oopsies en dan bijvoorbeeld beleggen met aardbeien. Zo maken jullie ze:

 

296BC9F3-F146-4626-BA22-EC57D2E75012

 

Ingrediënten

  • 3 eieren op kamertemperatuur
  • 100 gram roomkaas
  • snufje zout (sommige roomkazen zijn al zout genoeg, voeg dan niks toe)
  • 1/2 theelepel bakpoeder (wijnsteen)

 

Bereiding

  1. Splits de eieren. De roomkaas goed mengen met de eidooiers en het zout, tot je geen klontjes meer hebt.
  2. In andere vetvrije!! schaal eiwitten stijf opkloppen met het bakpoeder. Heel stijf tot het glanst. Dus als ze stijf zijn nog even een paar minuten, tot je de schaal ondersteboven kunt houden!
  3. Dan beetje bij beetje het gele mengsel door de stijfgeklopte eiwitten spatelen. Niet mixen, alleen om spatelen zodat alles heel luchtig blijft. Doe dit alles met vetvrije kommen en schalen en zorg dat alles goed droog is. (Ontvet alles eventueel met citroensap, in een metale kom gaat het makkelijker dan in een plastic kom.)
  4. De bakplaat bekleden met bakpapier en met grote opscheplepel 6 tot 8 even grote hoopjes maken. En dan de oven in op 150 graden ongeveer 25 minuten.

 

als hamburger broodjes doen ze het ook heel goed! Eet smakelijk!

1BC501FB-71FE-4719-ACE4-BA43B7182031

 

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *