Pannenkoekenontbijtje

Ontbijten is absoluut niet mijn favoriete maaltijd. Liever sla ik het over, maar dat is toch minder goed voor je. Beter eet je over de hele dag verdeeld. Als ik echt haast heb, sla ik alleen een koffie achterover en ren de deur uit. Brood eet ik liever niet smorgens, omdat ik dat gewoonweg niet zo boeiend vind. IMG_6995 (1) Behalve in het weekend, dan vind ik een hard broodje uit de oven of een croissantje heerlijk. Doordeweeks ga ik liever dan voor een lekker gevulde yoghurt met fruit en muesli. Ontbijtkoek is natuurlijk ook heerlijk maar daar zit weer veel suiker in dus verstandiger om dat minder vaak te doen. Natuurlijk maak ik ook wel eens de mugcake, want zo heb je een goede vulling en ook een lekker warm ontbijtje. Weet je nog hoe je die maakt? Deline heeft er een paar recepten voor gegeven, zoals deze bijvoorbeeld.

Nu ben ik ook enorme fan van Pinterest! Het leukst vind ik om net voordat je gaat slapen nog even lekker te pinnen in bed. Leuke ideeen opdoen voor het huis, tips voor de tuin, de laatste styling-trends en lekkere gerechten. Nu kwam ik gezonde pannenkoekjes tegen, en laat ik die nu vanmorgen eens gaan maken! Ik heb namelijk alles wel in huis!

De Havermout Blauwebes Yoghurt Pannenkoekjes (glutenvrij en hoog in proteine)

Dit heb je ervoor nodig:

  • 1/2 rijpe banaan
  • 1/3 cup blauwe bessen vers of bevroren
  • 1 ei
  • 1/2 cup havermout
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel vanille
  • 1 beker yoghurt of een paar flinke eetlepels (blueberry of vanille volgens recept)

 

Zo maak je ze:

Doe alle ingredienten in de blender, behalve de verse bessen. Blend alles totdat het glad is. Als je dikke yoghurt gebruikt, kun je altijd een theelepel of twee amandelmelk toevoegen om het geheel wat vloeibaarder te krijgen. Voor de yoghurt kun je verschillende variaties gebruiken. Ik heb zelf non-vette griekse yoghurt in huis, dus deze heb ik gebruikt. Het is ook heerlijk om bijvoorbeeld de Skyr van Deline hiervoor te gebruiken. Laat de massa even 5 minuten staan, zodat het iets dikker wordt.

Verwarm een pan met een klein beetje boter. Met een scheplepel kun je kleine rondjes beslag in de pan scheppen. Leg hier dan gelijk de bessen in, zodat ze mee kunnen garen. Bak de pannenkoekjes totdat ze gaan bubbelen aan de bovenkant.image3 Dan is het tijd om ze om te draaien. Als ze goudbruin zijn, is ook deze kant klaar. Maak je pan schoon en ga door tot je geen beslag meer hebt.

Wat ik er van vind?

Heerlijk zijn ze! De smaak is echt heel lekker. En je proeft niet eens dat ze niet met pannenkoekenbeslag zijn gemaakt. Ik ben fan en mocht je ze nog niet zoet genoeg vinden, dan kun je er wat agave siroop of honing overheen doen. Maar ik moet er wel eerlijk bij zeggen, ik vind pannenkoeken bakken echt een crime…. Ook deze. Ze zijn nooit zo mooi als op de foto’s, ik krijg ze niet mooi rond en ook niet goed omgedraaid. Dus tja, of ik het vaker ga doen? Misschien word ik er dan wel beter in, zou je denken. Voor de smaak zou je het zeker niet moeten laten. Ik heb wel de mooiste op de foto gezet, en ben daar ook best nog trots op. Tip, zet je pan niet te heet, want dan branden ze snel aan… mijn eerste koekjes waren erg zwart  en belanden in de vuilnisbak!

Ik heb er nu wel wat meer kunnen maken, zodat ik ze kan bewaren in een tupperware doosje in de koelkast. Nu heb ik morgen ook zo’n fijn ontbijt! Wat een feest! Misschien is het ook lekker om deze een keer met cacaonibs te maken. Ga jij ook een lekkere variatie maken? Laat het dan weten en ook zeker hoe ze dan smaken! Dan maak ik ze misschien ook wel een keer!

IMG_6997

Eet smakelijk en een fijne dag!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *