Pimp your rice cracker

Hoera!! De monsters zitten weer op school en daarmee is de puf om culinaire hoogstandjes te bedenken ook weer terug gekeerd. Sinds ik vorige week de weegschaal van één hoog naar beneden heb geflikkerd ben ik weer wat serieuzer bezig met mijn voeding. Er moeten voor de zomer nodig weer wat kilo’s af. Op het moment dat ik weer een beetje serieus ga bedenken wat ik in mijn waffel stop haal ik rijstwafels in huis. Waarom? Omdat ze naast licht verteerbaar, best weinig calorieën bevatten. En wist je dat je er heerlijk “gebakjes”van kunt maken?? Veel mensen vinden ze maar saai maar met een beetje fantasie kun je er echt een heerlijk ontbijt van maken.

 

Zoete rijstwafels als ontbijt:

Naast ze gezond beleggen met hartig beleg, zijn ze ook erg goed te combineren met zoet. Ik zal mijn twee favorieten bloggen.

 

Rijstwafels met noten en banaan:

Benodigdheden:

  • 2 rijstwafels
  • notenpasta of pindakaas
  • 1 hele banaan
  • 1 eetlepel noten gebrand of rauw
  • eventueel wat honing

 

Bereidingswijze:

  1. Besmeer de rijstwafels met een laagje notenpasta of pindakaas
  2. Snij de banaan in dunne plakjes en verdeel hem over de twee besmeerde wafels.
  3. Maal de noten fijn in een keukenmachine of stop ze in een theedoek en sla ze kapot (met een hamer, tegen de grond, tegen het aanrecht) Strooi de nootjes over de banaan.
  4. Hou je van een echte zoete bite?? Doe er dan wat honing over.

IMG_2033

Cheesecake rijstwafels:

Benodigheden:

  • 2 rijstwafels
  • een kuipje Philadelphia light naturel
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • Rood fruit of aardbijen, vers of eventueel uit de diepvries
  • honing

 

Bereidingswijze:

  1. Meng drie eetlepels Philadelphia met het vanille extract.
  2. verdeel het mengsel over de twee rijstwafels.
  3. Snij het fruit in plakjes en verdeel over de wafels.
  4. Doe er eventueel nog een swirl van honing overheen.

 

Hartige rijswafels voor bij de lunch:

Na de twee zoete variaties is het water jullie vast al in de mond gelopen!? Hier komen de hartige. Wedden dat jullie na deze twee ook fan zijn van rijstwafels!

 

Rijswafel met zalm en avocado:

Benodigdheden:

  • 2 rijstwafels
  • 3 plakjes zalm
  • halve avocado
  • zout
  • gedroogde dille

 

Bereidingwijze:

  1. Snijd de avocado door midden en gebruik een lepel om het vruchtvlees er in één keer uit te scheppen. Snijd dit dan in plakjes.
  2. Verdeel de zalm over de rijstwafels, daarna de plakjes avocado.
  3. Besprenkel met wat zout, peper en dille.

SONY DSC

 

Rijstwafel pizza’s:

Benodigdheden:

  • 2 rijstwafels
  • wat smelt mozzarella of magere geraspte kaas
  • tomatensaus
  • wat zwarte olijfjes
  • kappertjes
  • een rode ui

 

Bereidingswijze:

  1. Besmeer de rijstwafels met wat tomatensaus.
  2. snij de rode ui in ringen en verdeel deze over de wafels.
  3. snij de olijfjes in plakjes en voeg samen met de kappertjes naar smaak toe.
  4. Strooi de kaas over de wafels en zet in de oven tot deze gesmolten is.

TIP: Hou je van vis? Voeg dan naar maak wat ansjovis toe aan je pizza-tjes.

 

Nou genoeg ideeën zo denk ik?? Enjoy your rijstwafel!

Facebooktwittermail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *